131121_jerry
En 48-taggare…

Dagen efter ett sifferbyte är fanimej den bästa dagen på året. Missförstå mig rätt, men då känner jag på något konstigt sätt ett lugn och jag vet att det nästan är ett år kvar till nästa gång. Jag vet, det är konstigt och kanske skulle en riktig grundlig psykoanalys göras på mig (;-) varför jag känner såsom jag gör.

Bästa dagen även om allt varit som jag vill att det ska vara när jag inte har barnen. Vardag och rutiner. Ingen märkvärdigt som händer. Jobbar på och gör det jag ska. I mångas ögon en riktigt tråkskalletillvaro och ett asocialt isolerarbeteende, men det är så jag fungerar. Jag trivs bäst när jag får jobba på som vanligt och göra det jag kan, när jag får umgås med de jag vill och sen ta mig hem och vara ensam (om jag nu vill det). Göra det jag vill och slippa bry mig. Detta är det som jag gillar allra mest de veckor när jag är ensam numera.

När jag har barnen hos mig så är det på ett helt annat sätt. Då lever jag upp rent socialt och tycker om att göra det jag nu flyr som pesten. Min dubbelnatur mår allt bättre av att leva på det här sättet även om det tagit sina år att komma hit.

Den bästa dagen är dagen efter ett sifferbyte. På ett plan i alla fall och det är just det jag skriver om nu. På ett annat plan så är det liv jag lever… …ja, det luftar jag inte offentligt så mycket längre. Orkar inte med det bara.

UL

Surnade precis till på Upplands Lokaltrafik och deras sjuka chockprishöjningar av månadskort från 520 till 790 kronor och sen enkelresor som ska kosta 50 kr! Femtio spänn!! Det är ju rån för fan… tala om att de kommer att tappa resenärer. Många kommer inte att har råd med denna höjning och då speciellt studenter och människor utan jobb och de som idag åker på stadsbusstaxa. De som reser inom staden får ju en enormt kraftig höjning av priset.

På mig går det ingen nöd, men jag tänker på ungdomarna i Storvreta och de som åker in till Uppsala bara ibland, de kommer att få betala bra mycket mera nu. Jag överväger faktiskt att skaffa mig en bil igen till våren… ska räkna lite på detta och se hur stora skillnaderna faktiskt blir.

Skäms, Upplands Lokaltrafik! Jag trodde ni ville att folk skulle åka kollektivt?!!