Bästa dagen & skäms på er UL!

131121_jerry
En 48-taggare…

Dagen efter ett sifferbyte är fanimej den bästa dagen på året. Missförstå mig rätt, men då känner jag på något konstigt sätt ett lugn och jag vet att det nästan är ett år kvar till nästa gång. Jag vet, det är konstigt och kanske skulle en riktig grundlig psykoanalys göras på mig (;-) varför jag känner såsom jag gör.

Bästa dagen även om allt varit som jag vill att det ska vara när jag inte har barnen. Vardag och rutiner. Ingen märkvärdigt som händer. Jobbar på och gör det jag ska. I mångas ögon en riktigt tråkskalletillvaro och ett asocialt isolerarbeteende, men det är så jag fungerar. Jag trivs bäst när jag får jobba på som vanligt och göra det jag kan, när jag får umgås med de jag vill och sen ta mig hem och vara ensam (om jag nu vill det). Göra det jag vill och slippa bry mig. Detta är det som jag gillar allra mest de veckor när jag är ensam numera.

När jag har barnen hos mig så är det på ett helt annat sätt. Då lever jag upp rent socialt och tycker om att göra det jag nu flyr som pesten. Min dubbelnatur mår allt bättre av att leva på det här sättet även om det tagit sina år att komma hit.

Den bästa dagen är dagen efter ett sifferbyte. På ett plan i alla fall och det är just det jag skriver om nu. På ett annat plan så är det liv jag lever… …ja, det luftar jag inte offentligt så mycket längre. Orkar inte med det bara.

UL

Surnade precis till på Upplands Lokaltrafik och deras sjuka chockprishöjningar av månadskort från 520 till 790 kronor och sen enkelresor som ska kosta 50 kr! Femtio spänn!! Det är ju rån för fan… tala om att de kommer att tappa resenärer. Många kommer inte att har råd med denna höjning och då speciellt studenter och människor utan jobb och de som idag åker på stadsbusstaxa. De som reser inom staden får ju en enormt kraftig höjning av priset.

På mig går det ingen nöd, men jag tänker på ungdomarna i Storvreta och de som åker in till Uppsala bara ibland, de kommer att få betala bra mycket mera nu. Jag överväger faktiskt att skaffa mig en bil igen till våren… ska räkna lite på detta och se hur stora skillnaderna faktiskt blir.

Skäms, Upplands Lokaltrafik! Jag trodde ni ville att folk skulle åka kollektivt?!!

6 svar till “Bästa dagen & skäms på er UL!”

 1. Hej Annika och välkommen till min blogg!
  Du har så rätt så! Det är ju inte bara dessa pengar det handlar om, men det kan vara droppen som får bägaren att rinna över så att säga….
  Friheten att ha bil kan jag sakna ibland. Helt klart.

 2. Ja, det handlar ju inte bara om dessa 790:-. Sedan kan vi väl också räkna in friheten att kunna ta bilen på utflykt med familjen ibland, att kunna åka någonstans, eller bara handla NÄR man vill utan att sitta i händerna på kollektivtrafiken som fungerar sådär rätt ofta, faktiskt.

  På det stora hela kanske man förlorar lite extra på att ha bil man använder vid behov, men de extra kronorna kanske berikar livet? Ibland kanske det är värt att dra in lite på något onödigt och tjäna in på något som ger en mer frihet.

 3. Ja, jag blir riktigt sur över hur de tänker. Nu har de ju inte tagit beslutet, men vad gör att de kommer att ändra sig. Om de ändå tog det lite försiktigare med höjningarna för att ”jämna ut” då skulle jag inte säga så mycket, men nu tycker jag att de tar i alldeles för mycket på en gång.

 4. Men snälla Rexxie, det handlar ju inte bara om dessa 790:-! Det är liksom droppen för mig. Jag har barn som jag ger busspengar och framför allt så småhandlar jag något kopiöst numera. Tänk om jag kunde storhandla en gång i månaden! Tala om att jag skulle spara pengar och då pratar vi många hundralappar om inte tusenlapp i månaden! Så allt är inte bara denna höjning… men den får mig att överväga bil, helt klart.

 5. Det är så typiskt landstinget, som är UL:s ägare, att gå emot sig själva: man säger sig värna om miljön och vill att fler åker kollektivt. Sen höjer man priserna så folk inte har råd. Finns ingen som helst logik i detta. 👿

Kommentarsfunktionen är stängd.