Printscreen från Aftonbladet TV

Han kom ändå, trots krisen i Syrien och trots de problem som diskussionen kring denna fråga skapat för den amerikanska presidenten. Vid 10-tiden i förmiddags så landade Air Force One på svensk mark.

Barack Obama är i Sverige och frågar ni mig så är det en stor och viktig händelse för Sverige. Inte minst på ett symboliskt plan. Det visar de starka och viktiga band som finns mellan de två länderna.

Printscreen från DN TV

Att en amerikansk president besöker Sverige för ett statsbesök och där han bland annat träffar vår statsminister för samtal har aldrig hänt tidigare. Så även om man inte delar det amerikanska synsättet att se på saker och ting så är det för vårt land en historisk dag. Det är min bestämda uppfattning så…

välkommen till Sverige Barack Obama!