Mitt liv med Liberace (2013)

Ja, inte mitt då, utan Scott Thorson som var Liberaces älskare under flera år och den som nog kom närmast den pråliga och evigt glittrande pianisten.

Jag och yngsta dottern har precis kommit hem från filmen om Liberaces liv och en kort sammanfattning är väl att storyn var ok, skådisarna mycket bra och sminket samt kläderna fantastiska!

Michael Douglas var ju som klippt och skuren som Liberace. Matt Damon var också väldigt trovärdig som först en 16-årig och ganska valpig tonåring till att flera år senare vara ett drogberoende vrak. Fast det som imponerade allra mest på mig var sminkningen och hur de kunde förändra dem efter de plastikoperationer som de gjorde. Fantastiskt!

Måste ju också bara nämna Rob Lowe som den helt sönderopererade plastikkirurgen. Hur hade de egentligen fått till honom? Vilken syn och vilket skådespel han bjöd oss på! Groteskt och tragikomiskt.

Mitt liv med Liberace är på djupet en ganska tragisk historia. En man som dolde den han egentligen var med prål, kläder och lyx i överflöd. I ens när han dog så ville han inte att någon skulle få reda på den egentliga dödsorsaken aids.

Liberace som egentligen hette Wladziu Valentino Liberace avled den 4 februari 1987 i en ålder av 67 år.

Mitt liv med Liberace (2013) får betyget 7 av mig på en 10-gradig skala. Alla mina betygsatt filmer finns här! Vad andra kritiker tycker finns samlade på en sida här!