Sitter här nu på söndagsförmiddagen och känner mig lyckad. Ja, inte är det så mycket min förtjänst att jag känner så utan det är ju mina två döttrar som bidrar till den känslan. Lyckad kan låta något det, men jag menar att helgen gått precis dit jag hade hoppats och att tjejerna också kom var bra.

I fredags så var det en tvåadag för mig. Jag gick och lade mig tidigt med kurrande mage, men det gick så bra så. För har man bestämt sig så har man. Äldsta dottern var på kräftskiva och kom till mig mitt i natten. Hon ville sova över och självklart är hon välkommen precis när hon vill.

Igår kom även yngsta dottern hit och sov över. Hon skulle hämta paket som innehöll en jacka, och det är ju synd att hon är så avig framför kameran numera, men den var störtläcker. Hon är så cool i sin nya höstjacka och sen den tuffa frisyren till det som hon skaffade i veckan. Det passar henne så bra.

Vi tittade på filmversionen igår av Farliga förbindelser. Den svenska titeln är Farligt begär (1988) och jag tyckte att den också var riktigt bra. Annorlunda, men intressant spel om känslor, sex och livsfarliga svek.

Lite senare på kvällen så kunde jag ju inte låta bli att titta på Searching for Sugarman ännu en gång, denna fantastiska historia om musikern Sixtio Rodriguez och det livsöde han varit med om. Yngsta dottern tittade med mig och när hon säger att hon ska googla honom efter programmet, då förstår jag att även hon gillade den prisbelönta dokumentären.

Mitt liv med Liberace (2013)

Hon frågade mig också om jag visste vem Liberace är? Ja, sa jag.. det är ju pianisten som aldrig kom ut som homosexuell men som ändå anses som urfjollan med andra ord fjollornas fjolla.

Vår egen riksfjolla Jonas Gardell är en machoman i en jämförelse. Hon hade hört om honom genom ett TV-inslag och blev nyfiken och undrade om jag visste om filmen som nu går på bio om honom? Den ville hon se och jag går så gärna på den med henne. Så ikväll blir det bio och filmen Mitt liv med Liberace.

Att ha barnen omkring sig är den allra bästa medicinen mot bitterhet, självömkan och tycka-synd-om syndromet. Att få deras förtroenden och få ta del av saker är för mig den allra största gåvan i livet. En lyckad helg med ganska stor portion av inre lugn således. Det är ju precis så helgerna ska bli nu för mig. Det har jag bestämt.