När jag var liten så var det få semesterresor med mamma och pappa. Men de försökte i alla fall och jag fick åka på sommarhem som då var vanligt. Jag var på tre ställen under tre somrar i början på 70-talet och det sista i Söderfors återkom jag till ett par gånger.

Sola i Karlstad samt en resa till Paris med en gammal vit Volvo Duett minns jag också i mitten och slutet på 70-talet. Så några resor blev det med familjen. Jag var nog i 11-12 års åldern då. Men sen var det slut. Många orsaker och familjesplittring gjorde gemensamma semestrar omöjligt. Det var som om eländet forcerade i slutet på 70-talet. Det är väl detta jag minns starkast. Hur allt liksom bara upplöstes och alla försök till familj bara dog.

I år så försöker jag bara att vara med barnen. Visst, det är dels en ekonomisk fråga men det handlar också om min handlingsförlamning och lite rädsla i år att åka iväg. Vet inte riktigt varför jag har så svårt för lite längre resor i år, men jag känner bara att jag orkar inte med det. Jag tror att jag lider mer än barnen över detta. Försöker också överkompensera på andra områden.

130812
Försöker piffa upp det lite med blomster.

Jo, jag skäms nog också lite över att inte ha orken. Skäms över när jag hör vad alla andra gör. Funderar nu även på att ställa in resan till Nyköping. Det beror inte enbart på hur jag känner utan det har ekonomiska aspekter det också och då speciellt efter det att jag fick ett samtal igår där viss information tvingar mig att överväga om hundratals kronor på en tågresa är den rätta prioriteten just nu. Det finns saker i mitt hjärta som alltid kommer före… och det finns många dagar kvar till nästa löning.

Semester förr och nu. Jag är MER närvarande men jag kan inte erbjuda resor med bilar och sådant som fungerade bra för några år sedan. Förhoppningen är att jag kan komma igen och kanske nästa sommar orka med en längre resa. Jag vet, jag skjuter upp och jag hittar anledningar till att slippa. Men om man beställer en resa långt innan så är chansen nog större att jag kommer iväg, såsom jag gjort med dubbel-L:en tidigare. Då är det svårare att backa så att säga.