exodus_gaysorry

You have never been my enemy. I am very sorry that I have been yours. I hope the changes in my own life, as well as the ones we announce tonight regarding Exodus International, will bring resolution, and show that I am serious in both my regret and my offer of friendship. I pledge that future endeavors will be focused on peace and common good.
Alan Chambers – ledare för Exodus [hela texten]

LA TimesExodus International: From ‘pray away the gay’ to acceptance
AftonbladetHomofober erkänner fel

Att välja sin sexualitet går inte. Alltfler inser detta och nu har även Exodus, som aktivt under många år jobbat för att omvända homosexuella, insett detta och brevet som dess ledare Alan Chambers skriver är fyllt av ånger och förståelse just för detta.

Det är inte en dag för tidigt att insikten även kommer till dessa kristna. För hur många har inte under åren förtryckt den de verkligen är just för att passa in i den kristna gemenskapen. Men samtidigt så finns det många som aldrig kommer att inse och fortfarande se oss som onaturliga och något som inte är skapat av Gud. Jag är inte så naiv att jag tror något annat.

Det enda sanningsvittne jag kan ha är mig själv och mina egna känslor. Ur den aspekten så är Exodus agerande en ljusning för alla som tror på kärleken. För all kärlek är av godo.