Skriva för webb och intranät var namnet på den tvådagarskurs som jag var på i Stockholm. Kursen som hölls av Företagsuniversitetet och med Olle Bergman som kursledare var en riktig fullträff.

Företagsuniversitetet

Att vara nöjd med både kurs och mig själv tillhör inte vanligheterna, men under dessa två dagar så fick vi varva skrivövningar både enskilt och i grupp och sedan i vissa fall redovisa det vi gjort inför alla andra.

Lite orolig innan var jag, men det gick bra även för mig fast jag ibland inte riktigt greppade allt. Fast att skriva och våga gjorde att det blev ganska bra i alla fall. Men det var som sagt ett bra upplägg på det hela och kursledaren hade ett sätt som var informellt och avslappnat utan att för den skull bli flummigt.

2013-05-21

En riktigt bra kurs alltså, där både praktik och teori varvades på ett mycket intressant och lärorikt sätt.

130521_03

Jag som aldrig skrivit en riktig artikel förut fick nu prova på det och det gick väldigt bra. Vi fick också prova på att mejlintervjua varandra och utifrån det skapa en egen artikel utifrån det som vi fått lära oss. Roligt men lite prestationspressande för mig, men som sagt kör jag bara på och litar på mig själv så går det faktiskt ganska bra. Blev peppad av ord jag fick från kursledaren att våga.

Hotellrummet hade en helt underbar säng! Jag ville aldrig stiga upp. Men att ha helglasat till toaletten, det var väl ingen riktigt bra idé, Quality Hotel Globe? Det funkar väl ok om man är själv, men om man är två? Då ska man vara väldigt tajta om det ska kännas bekvämt.

Jag brukar alltid ta bilder på de hotell jag besöker. Väldigt internt, men då kommer jag ihåg mera av den resa eller vad det nu är som jag har varit på.

2013-05-21

Den här utsikten hade vi från kurslokalen. SkyView längst med Globen.

Nästan vägg i vägg med Globen så håller de nu på att bygga ytterligare en stor arena. Tele2 Arena med en kapacitet på 30 000 sittplatser och de räknar med att köra första evenemanget redan i juli 2013.

Ingången till hotellet byggs också om så jag fick gå in via en sidoingång när jag skulle upp och nanna för kvällen.

2013-05-22

Från mitt hotellfönster.

En utrullad röd matta? Det verkade som om den alltid låg där.

Jag kunde också se att Rihanna skulle komma till ägget i juli.

2013-05-22

Frukosten den andra dagen var maffig och det fanns mycket att välja på. Utsikten var väl heller inte så tokig? Globen har faktiskt fyllt 24 år och har en kapacitet på 16 000 personer.

Det karaktäristiska taket inne i Globen.

Mitt hotellrum låg där de orangea pelarna syns. Globen är väldigt “inbakad” i många andra byggnader.

2013-05-22

Idag gick vi igenom bland annat förkortningar och vad det är som verkligen gäller. Intressant med språket och hur man ska stava och inte.

Två dagar går fort och då speciellt om det är två bra sådana. Jag är nöjd med dessa dagar.

Hemma igen och för mig känns det som om jag fick “smaka” på någonting nytt. Förhoppningsvis så kan jag integrera åtminstone något lite i mitt jobb av det jag nu fått lära mig.