Idag så stökade det till sig lite. Yngsta sonen är hostig och har ont i halsen, vilket betyder att jag är hemma med honom. Misstänker starkt att detta även kommer att vara statusen i morgon fredag. Det innebär just att rutinerna rubbas och sådant påverkar mig mer än jag vill erkänna.

Så idag blir vi hemma. Jag måste dock ut och vandra eftersom jag vill ha mina 10 000 steg (är ju med i en stegtävling). Det kompliceras dock lite av att jag själv börjar känna av lite i halsen och dessutom känner jag mig varm. Tror mig ha blivit smittad av min son. Men, och det är så med mig att jag måste ut ändå… för tappar jag mitt mål så vet jag att allt går åt helvete. Så jag ska ut och vandra…

I morgon så ska barnen till sin mor. Det blir ju nu inte heller som det brukar vara när vi skiftar i umgängesfabriken om det nu blir som jag tror. För det första hoppas jag att sonen orkar ta sig till sin mor och för det andra försöker jag få lilltjejen att stanna en dag till. Jag vill ha någon här till på lördag, då jag tänker jobba lite extra för det jag nu missar dessa vabbiga dagar.

Sen på lördag tar livsträningen över igen. Men fokuserar jag på mina steg så ska detta gå bra och jag kommer hålla “demonerna” borta när jag säger åt dem att jag är mitt uppe i en tävling (;-).

1304_vandraren
Från en tidigare vandring då musten var på väg att ta slut.

Nu sitter jag och tar sats för dagens första sväng. Jag går ju en speciell väg som jag kallar för Slingan. Den är ca 4 km lång och ger mellan 5 500-6 000 steg beroende på om jag tar en liten extra sväng i anslutning till Slingan. Så när jag inte jobbar och får de stegen som det ger med en lång promenad på lunchen, så måste jag köra denna slinga två gånger för att nå mitt mål.

Rubbade rutiner må vara en skitsak för många, men för mig så påverkar den. Det behöver inte alltid vara negativt, utan det är mer det att jag blir störd och måste tänka om. Många gånger så är just rutinen det enda som får vardagen att rulla på. Ja, jag älskar rutiner och det är väl en av förklaringarna till att jag har så svårt för storhelger och sådant som går utanför vardagen.