Det började med att jag hörde flera dunkningar efter det att jag gått och lagt mig i kryptan. Klockan var väl kring kvart i tolv och jag behövde verkligen sova. Men detta ljud lät som om det kom inifrån och jag reagerade starkt. Hade jag en inkräktare i huset? Jag satte mig upp en stund blickstilla och lyssnade vidare. Det var tyst ett bra tag och sen kom dunkandet igen. Två gånger.

Detta var ett ljud jag inte kände igen. Jag brukar ha “koll” på ljuden och detta var liksom inte bekant på något vis. Vanligtvis så reagerar jag knappt på ljud för att jag kan dem helt enkelt. Men efter att ha suttit ett tag så blev jag istället morsk och stridslysten. Ingen jävel ska få vara i mitt hus utan att jag vill det. Ingen ska få skrämma mig på det här sättet, så jag smög mig ut till vardagsrummet och kollade mig omkring överallt. Allt var tyst, parkeringsljusen utanför syntes men ingen aktivitet alls utanför mitt fönster.

Tog mig sedan till köket och kollade ut men ingenting. I huset var det ingenting heller. Mycket märkligt var det, men så helt plötsligt hörde jag Felix inifrån lilltjejens rum. Ett litet dunk igen och jag öppnade dörren. Han flög ut och då förstod jag. Tala om att skrämma sin husse till katastrofscenarier i skallen… ibland har jag inte riktig koll på om katterna är ute eller inne, men jag trodde att Felix var ute och sen var ljudet inte riktigt bekant för mig. Han måste på något vis ha dunkat på dörren så att det lät som om det var någonting helt annat än vad jag trodde ett tag. Dörren var inte stängd, men han kunde inte få upp den eftersom den gick inåt och då skapade han detta dunkande ljud när han försökte komma ut.

För det måste ju vara så det gick till… eller?

Maxi var med mig hela tiden. Som vanligt, så han är helt oskyldig till detta. För mig tog det ett tag innan jag somnade och var klockan före ett så är det bra.

Letar vårtecken. Ytterligare ett är att Felix tog sin första mus häromdagen. Att sitta på jobbet idag känns sådär men yngsta sonen kommer till mig ikväll igen för några dagar. A var bussig och tog hand om honom idag. Men jag jobbar ytterligare tre dagar och då vet jag inte riktigt hur jag ska göra med honom. En dag på jobbet går väl an för honom, men tre? Ja, jag får ta en dag i taget helt enkelt…