På väg till den lokala butiken. En liten ekorre fångar min uppmärksamhet. Jag vrider till och pang, ryggen protesterar och den lilla krabaten drar iväg när han hör mitt skrik.

Dagen före löning så släpar jag även på två feta pappkassar med tomburkar och PET-flaskor. Räddar dem precis men missar de stora isfläckarna som givetvis inte är sandade. Halkar till och en nytt pang från en allt mer förvånad rygg. Ekorren flydde nog i ren skräck efter min lilla påtvingade show bland isfläckar, burkar och flaskor.

The Old Man börjar jag känna mig som. För jag fortsatte till butiken med kraftig smärta och ställningar som inte kan ha sett riktigt kloka ut. Längtade så efter någonstans att sitta. The Old Man alltså.

Inne i butiken så krånglade givetvis pantmaskinen. Ryggen värkte vidare och efter fyra kvitton och fyra besök av de alltmer frustrerande butiksbiträdet sket jag helt sonika i sista pappkassen. Den fick följa med mig hem istället. Orkade inte mer.

Jag kom hem utan större missöden, men att få sätta sig var underbart. Tror ni inte att mina fötter började värka som fan efter en stund. Ont i fötterna är någonting som också har kommit den senaste tiden. Ibland när jag ska sova så kan jag inte vara still med dem. Vevar dem runt som ett pariserhjul för smärtlindring.

Sen ska vi inte bara prata om alla nattliga besök på muggen…

The Old Man har kommit för att stanna.