Den 3 mars 1998 så släppte Madonna sitt episka album Ray of Light. Det albumet förändrade min syn på henne och just då vann hon mitt hjärta för evigt.

Madonna - Ray of Light (1998)

Nu har det gått 15 år och jag kan fortfarande säga att där finns låtar som är tidlösa. Ja, stora delar av albumet lyssnar jag fortfarande på med stor glädje. Albumet har sålt i fantastiska 16 miljoner exemplar världen över.

Albumet har också den låt som jag klassar som Madonnas bästa under alla år. Tröstarnas tröstare är ju för mig The Power of Good-Bye, den har betytt så mycket för mig att jag inte kan beskriva det med ord. Hur många gånger har den inte räddat mig i svåra stunder. Många gånger bättre än terapitimmar och medikamenter. Så fantastiskt låt! [Video].

Otroliga Frozen är inte långt efter. En helt överväldigande text med en melodi som liksom bara har allt. För mig tidlöst och alltid aktuellt. [Video].

Varenda låt på albumet och varenda spår når mer än godkänt för mig. Det jag också gillar med låtarna är att de under åren skiftat betydelse för mig. Ofta så tröttnar man ju på olika låtar och sen så försvinner de. Så fungerar det inte med Madonna för mig och då speciellt denna platta. De finns kvar för evigt och ändrar betydelse och karaktär.

Madonna kommer för alltid att finnas kvar för mig, så länge jag vandrar på detta jordklot. Denna gåva hon givit till oss är för mig värt väldigt mycket.

Ray of Light (1998):

 1. Drowned World/Substitute for Love” (Collins/Kerr/Madonna/McKuen/Orbit)
 2. Swim” (Madonna/Orbit)
 3. Ray of Light” (Curtis/Leach/Madonna/Muldoon/Orbit)
 4. Candy Perfume Girl” (Madonna/Melvoin/Orbit)
 5. Skin” (Leonard/Madonna)
 6. Nothing Really Matters” (Leonard/Madonna)
 7. Sky Fits Heaven” (Leonard/Madonna)
 8. Shanti/Ashtangi” (Madonna/Orbit)
 9. Frozen” (Leonard/Madonna)
 10. The Power of Good-Bye” (Madonna/Nowels)
 11. To Have and Not to Hold” (Madonna/Nowels)
 12. Little Star” (Madonna/Nowels)
 13. Mer Girl” (Madonna/Orbit)

Madonna 1998
Madonna 1998 hos Oprah.

I ran and I ran. I’m still running away