Idag tänkte jag skriva lite om mat. Jag är en matfrisk person. Tyvärr skulle jag vilja säga eftersom kilona är för många. Det är ju så gott ibland ju… mina senaste matäventyr har jag faktiskt på bild:

1302_mat01

När ekonomin tillåter så går jag på China River. Favorithaket i stan. Här tillsammans med äldsta dottern förra veckan.

De som jag speciellt gillar hos dem är deras jordnötsindränkta kycklingspett. De är så goda och nu de senaste två gångerna så har de haft Nasi goreng som är väldigt smarrigt. Inte kinesiskt men väl asiatiskt… (;-)

2013-02-09

Hamburgare på Burger King. Det är grabbens favoritmat. Alla gånger.

I lördags besökte vi haket i centrum för att äta lite tillsammans efter de äventyr vi var på innan. Det har faktiskt blivit mest Burger King ju äldre grabben har blivit. Han är inte intresserad av några leksaker längre och så säger han att Double Cheeseburger på just Burger King är så gott. Jag är benägen att hålla med. Skräpmat, jag vet men det blir inte så ofta faktiskt numera. Någon helg ibland bara.

I lördags så bjöd L på detta. Fläskfilé med pommes och en massa smaker som var helt otroliga. Det var så gott och rena gourmetmaten. Jag ville aldrig att det skulle ta slut. L är otroligt duktig på mat och detta var en av de godaste fläskfilé-maträtter som jag ätit på mången år och dar. Mumma!

Pasta, kyckling, köttfärs och ännu mer pasta med mycket ost. Det går hem hos mig. Jag gillar det mesta faktiskt och har nog bara svårt med inälvsmat. Det finns en grej som jag aldrig har smakat och som jag är lite nyfiken på och det är ostron. Är det gott, tro?

När jag har barnen har jag väldigt svårt att hitta mat som alla gillar. Tyvärr så går det lite ut över kvalitén då det ibland blir halvfabrikat och sådant som är enkelt att göra. Jag är ingen kökskille utan lagar mat mer för att jag är nödd och tvungen.

Sen när jag inte har barnen då är jag ännu slarvigare faktiskt. Lagar sällan varm mat då utan det blir färdig kyckling eller någon god sallad. Ibland får jag ett ryck och gör i ordning spaghetti med köttfärssås som räcker flera dagar. Fast ibland önskar jag att det bara fanns ett piller och ta såsom i science fiction-serierna så har man fått i sig det man behöver och kan ägna dagarna åt roligare saker. (;-)