Fick iväg yngsta sonen till skolan i morse. Själv så var det uteslutet att jobba. Hostat halva natten och sovit väldigt dåligt. Ingen bra natt alltså. En lugn dag.

Detachment2011

Två filmer har jag dock kollat på. Den första svart och tung, men ändå så tyckte jag om Detachment (2011) med Adrien Brody som lärarvikarien som tappat bort sig själv i livet. Beröringspunkter om att känna sig ihålig och att ingen ser en. Tung film på flera plan.

Den andra filmen Flimmer (2012) var ganska fattig på djupare innebörd även om den hade sina poänger. Mobilföretaget Unicom med en ledning som inte hänger med i utvecklingen och där ett märkligt gäng av elallergiker ägnar sig åt gerillaverksamhet. Spretig, otydlig och bortglömd om ett par veckor.

Jag gillar att titta på film i perioder. Är just nu inne i en sådan och har sett en hel del filmer den sista veckan. Det får mig att komma bort lite från min egen verklighet. Att jag dessutom kan fokusera och hänga med numera är gott för självförtroendet. Nu är det bara böckerna kvar…