2012-12-29

97 butiker på fyra plan. Det hade växt rejält sedan jag var där senast och faktum är att jag var ganska förvirrad när jag och sonen traskade omkring på Gränby Centrum idag. Det var lite för stort för mig samtidigt som jag ville se allt det nya när jag nu hade tagit mig hela vägen från förorten ut till detta jättecentrum.

ICA Kvantum i Gränby centrum. Om jag inte missminner mig så är det ett av de största ICA-butikerna i landet när det handlar om besöksantal och omsättning. Så var det för några år sedan i alla fall och det var ju ett hårt tryck även idag. Vi handlade kvällsmat och lite gotta och det gick ganska smidigt ändå. Det nya för mig var bröd- och konditoridiskarna där det nu fanns ytterligare en ingång till affären. Snyggt var det, men alldeles för stort för mig om man ser till helheten.

2012-12-29

Grabben köpte fler räls till den legotågstation som han fick i julklapp. Leklust låg längst ner på ett ställe som jag inte alls visste att det existerade. Men som sagt, det var länge sedan jag besökte Gränby centrum.

121229_04

Tofflan och A träffade vi på som allra hastigast. Hade en liten teckenspråksövning med Tofflan eftersom vi satt och lunchade på Burger King (där det var proppat med folk) och hon stod utanför trött efter allt handlande och väntade på A som kom in en stund och kramade sin son. Kul att träffa dem var det i alla fall.

2012-12-29

När vi satt på bussen så tog jag en bild på killarna med dessa roliga skyltar. Men nu när jag tittar på bilden efteråt så är det ju den runda cirkeln som är märklig. Visst, kortet är taget genom bussfönstret, men är det inte en väldigt konstig reflex av kameran eller vad det nu är? Mysko är det i alla fall… den är ju så skarp cirkeln.

Nu smälter jag intrycken av Gränby centrum, dess butiker, bussresorna och dess människor som fanns där. En del bekanta ansikten, en del inte.

Hemlagad pizza, mys med barnen och sen Stjärnorna på slottet. För mig en fin lördag.