Har nu kollat på invigningen av Friends Arena. En ganska lam tillställning med få överraskningar. Känslan jag fick var att det var bättre att vara på plats än att se det i TV.

logo_friends_arena

Ljudet var lite konstigt nämligen emellanåt och när vissa artister sjöng så hörde jag knappt rösterna på dem. Loreen och Roxettes Marie Fredriksson var väl de värsta exemplen. Sen att den där fiolgnetarn från Orsa var först ut var ju inget vidare om du frågar mig.

Men arenan är verkligen enorm och imponerade utifrån det man såg från TV-soffan. Stor som sjuttsingen och kanske är det inte så lyckat att ha sådana här shower där utan det är mer i andra sammanhang som Friends Arena kommer till sin rätta och optimala rätt.

Jag gillade Agnes, Icona Pop, First Aid Kit och The Hives bäst där de sistnämnda var de enda som fick mig att riktigt kvickna till. De hade lite attityd. Men i det stora hela så var det en ganska sömning tillställning detta och det kändes som om det saknades en röd tråd i det hela. Musikgenre och artister från olika epoker blandades lite hur som kändes det. Det hade varit häftigare om det till exempel hade kört från början och kommit till nutid i vad svensk musik åstadkommit.

En enda gång fick jag gåshud och det var när jag såg Marie Fredriksson. Inte för deras musik och så utan för att hon just stod där. Vilken kämpe hon är!

Nu är arenan invigd och nu kan det bara bli bättre… (;-) Ska jag sätta betyg på showen så får den en svag 2 av mig. 2 av 5 alltså.