2012-10-27
Ser ni detaljen i trädet?

Livet förändras hela tiden. Ibland så märker man det så påtagligt. Numera så är det oftast bara sonen som är hos mig när jag har barnvecka. De andra två är stora och gör egna saker och kommer med allt mer sporadiska intervaller. Min tidigare lilla familj är utspridd och så sällan samlad nuförtiden. Att vänja sig vid detta är svårt. Men valen finns ju som sagt var inte där. Det är ju bara att försöka njuta så mycket det går av grabbens sällskap och göra det finaste som går av det och sen när tjejerna är hos mig verkligen vara där.

Vi gick till biblioteket idag. Grabben får ro därinne och trivs och detta var andra gången vi var där på kort tid.

Han var idag på jakt efter matematikböcker. Det fanns ett gäng och det roliga är att han valde två som jag inte fattade mycket av. När vi sedan kom hem så satt han och studerade böckerna. Kul!

2012-10-27

Förändring plågar mig. Det är bara att erkänna det. För mig handlar det om att lindra det så mycket det bara går. Att jag liksom inte ältar och plågar mig så mycket. Tyvärr så är jag en grubblare och ibland så fastnar jag i det som en gång var. Drar paralleller till det och jämför oftast med resultatet av att jag förskönar och vill tillbaka. Kanske inte så mycket för att det var bättre, utan mer för att jag då var mer i ett sammanhang. Numera så finns inte kraften att själv hitta den uppgiften i livet och gör jag det så ljuger jag ofta för mig själv och för de som är omkring mig. Jag är medveten om detta och så blir det liksom än värre. Egenvärdet och meningen letar jag ständigt efter.

Acceptans är det bästa för mig och i en mening så har jag kommit en bit på väg där, men jag får mina återfall och då gäller det bara låta tiden gå. För det blir bättre, så har det alltid varit hittills i alla fall. Sen finns det visserligen en massa tankar som jag aldrig pratar om idag, just för att det dränerar mig och även min omgivning. Det är liksom färdigpratat och jag har slagit i kaklet där så att säga. Men även där får jag återfall när jag får återfall om du förstår vad jag menar?

2012-10-27

Fyra plusgrader och blå himmel i förorten idag. Efter biblioteket så gick vi till affären. Nu den andra lokala butiken… (;-)

Löv överallt. Snart går vi in i november, vilket för mig betecknas som dödens månad. I år har jag dock gjort ett försök att mildra detta genom att resa till Dublin, Irland i början på månaden. Fast jag ska erkänna att den resan är just nu i sinnet en skräckblandad förtjusning för mig. Samma mekanismer som alltid där flygeriet fortfarande skrämmer samtidigt som lusten att bryta det vardagliga finns där. Sen är Irland en drömresa som jag haft länge, så går inte SAS i konkan innan så blir det av…

Tänker också på förra resan med dubbel-L:en och hur lyckat det var för att peppa mig lite extra.

2012-10-27

Nu är det dock lördag och myskväll med sonen. Vi ska givetvis kolla på invigningen av nya Friends Arena och sen ska vi äta gott och grabben har hotat mig med matematikutmaningar från de nya låneböckerna. Undrar jag vem som drar det kortaste strået då… (;-)