2012-10-11
Tunna klienter som ska ut till användare i början på nästa vecka.

Den gemensamma IT-plattformen rycker allt närmare (GIP) och det är verkligen mycket att tänka på. Allt från hårdvara såsom just tunna klienter, nya bärbara datorer och kopiering av all data till nya centrala servrar till mjukvara som program, uppdateringar, behörigheter och jag vet inte allt.

En del användare har specifika behov och program som inte är standard, vilket gör att det blir än mer planering och merarbete. Det är ca 90 användare som ska flyttas från stiftets egna servrar till de centrala som Svenska kyrkan (Kyrknätet) har. Vi har en projektanställd som håller i det hela och ytterligare en konsult från en datafirma som är med i logistiken som nu pågått under ett bra tag.

Att det betyder förändringar, det är en klar underskattning och att nästa vecka blir intensiv på många sätt det är helt klart. Spännande men samtidigt så är jag ganska nervös för att datadriften inte kommer igång såsom det är beräknat, det vill säga innan veckan är slut. Då är ju liksom tanken att allt ska fungera och att vi då är fullt integrerade i den gemensamma IT-plattformen.


Bästa haket i stan fick sig ett besök idag.

Kebab formar min kropp. Nu var det visserligen länge sedan jag åt denna härliga maträtt, men idag var det dags igen. Men visst är det så att jag totalt tappat greppet om vad jag käkar. Blir mycket kinamat när jag är själv och på kvällarna så har det blivit varma mackor.

Jag klagar inte, jag bara konstaterar hur det är just nu.

Sen är det ju bara så att ni som inte upptäckt Alpis ännu, ni får ju skylla er själva!

Lyssna:

Fy fan vad bra han är…