Uppsala Pride går åt fel håll

Pride för alla

De får bjuda in vilka de vill och de får agera så långt åt vänsterkanten som de vill, men att då kalla det för Uppsala Pride och kalla sig partipolitiskt obunden och kidnappa det breda begrepp som Pride är och har varit under lång tid, det är att köra med falsk marknadsföring. Alla homosexuella är inte socialister eller delar de åsikter som tydligen är det enda rätta enligt Uppsala Pride!

För mig betyder Pride att alla inkluderas. Alla som kämpar för HBT oavsett politiskt ståndpunkt. Att börja blanda in andra politiska frågor hör inte hemma i begreppet Pride anser jag, för då blir det någonting helt annat och det är just det som arrangörerna i Uppsala Pride sysslar med.

Att utesluta Folkpartiet och LUF för att de inte delar ledningens socialistiska åsikter visar just att begreppet Pride är kidnappat i Uppsala. Pride står i min värld för tolerans och ett inkluderande av alla som kämpar i HBT-frågor och i det går Uppsala Pride tvärsemot alla andra Pride-arrangemang i landet. Byt namn!

Det har twittrats en hel del i taggen #UppsalaPride under dagen och Amanda Andersson skriver:

Jag skäms över att en gång i tiden ha varit arrangör och hur festivalen har blivit. #UppsalaPride är idag som en bitter eftersmak i munnen.

Eric skriver:

Funderar lite över hur många socialistiska länder som förtrycker HBTQ-personer jämfört hur många liberala länder som gör det.

Avslutar med en klok twittring från Anna Karin Hammar:

Jag är för ett enda Pridetåg i Uppsala. Allt annat är ett nederlag för HBTQ-rörelsen. Samtala och försonas!

Pride för alla kommer nu att arrangeras som ett alternativ på torsdag 17/5 kl 13.00 på Stora Torget i Uppsala där ALLA är välkomna!
Uppsala Pride exkluderar – Pride för alla inkluderar

Relaterat
Folkpartiet inte välkomet på Pride (UNT)
Liberaler portas från Pride (SVT)
Pressmeddelande från LUF

Andra bloggar i samma ämne
Marias funderingar – Shame-Paraden i Uppsala 19 maj
Den rabiata orakade flat-feministen Fanny! – Varför det är helt rätt att Luf utesluts från Pride.
Beelzebjörn – Shame Uppsala?
På Uppstuds – HBTQ i Uppsala får stå tillbaka för socialistisk revolution
Mitt rosa liv – Om varför icke-socialistiska partier ej skall förvänta sig att vara med på socialistiska evenemang

Uppdaterat:
Tofflan skriver väldigt bra om Uppsala Pride i posten Skillnad på skit och pannkaka? Vissa är inte välkomna till Uppsala Pride. Hon sätter så bra ord på det jag inte får ur mig.

Liberala ungdomsförbundet i Uppsala skriver också idag på Aftonbladet/Debatt med rubriken Helt galet att utesluta oss liberaler från Pride-paraden om att de blivit portade från Uppsala Pride och dess parad.

Läs även andra bloggares åsikter om Uppsala Pride, hbt, Pride för alla, homosexuell, Pride, folkpartiet, LUF, intressant?

5 svar till “Uppsala Pride går åt fel håll”

  1. Monica: Ja, jag tycker att Pride i Uppsala är ”kidnappat” av extrema vänsterkrafter. Får hoppas att detta betyder att det blir någon förändring till nästa år och att alla kan samlas såsom de gör på alla andra ställen runtom i landet. Håller helt med, har ingenting med socialism att göra.

  2. Otroligt dåligt av Uppsala Pride! Men jag har känt det i alla år det funnits, att Uppsalas variant av Pride är väldigt politiskt vinklad och vänder sig enbart till ”renläriga”. Prides ursprungliga tanke (och som festivalen firas på alla andra ställen) har NOLL med socialism att göra.

Kommentarsfunktionen är stängd.