Fiasko för Madonna, eller?

Madonnas MDNA har sålt i 1,1 miljon ex

Hade det varit en helt okänd artist som efter en månad sålt 1,1 miljon ex världen över och 430 000 i USA så hade det varit en stor succé. Men nu pratar vi om Madonna och då är det fiasko, eller?

På iTunes så ligger den efter fyra veckor på en 146:e plats! Hos Amazon så ligger CD:n på en 65:e plats och de digitala upplagorna långt långt sämre.

Efter fyra veckor på Billboard 200 så har plattan ramlat ner till plats 34. I Kanada så rasar den till plats 14. Försäljningsraset för plattan är på sina håll den värsta i historien för en platta, visserligen på en väldigt hög startnivå men ändå.

I Sverige så har MDNA rasat till plats 12 efter fem veckor. Jag får inte fram någonstans hur många exemplar som hon sålt i Sverige. Det får jag inte av någon artist, vilket är märkligt. Det enda jag hittar är Sverige Topplistan med placeringar men inget antal exemplar som varje platta sålt.

Madonna till Sverige!

Madonnas senaste studioplatta Hard Candy sålde i ca 3,8 miljoner exemplar och den sköna Confessions on a dancefloor hela 12 miljoner. Men det är långt ändå till den bäst säljande plattan med The Queen of Pop som sålde i 30 miljoner exemplar!! Den första samlingsplattan The Immaculate Collection från 1990 visar dessa fantastiska siffror. Fina True Blue från 1986 sålde i vackra 25 miljoner ex!

När det gäller den kommande världsturnén så är det dock mer en succé, dock inte lika stor som förra gången om man ser till antalet sålda biljetter. Men antalet är högt och i nivå med den världsstjärna som hon är.

Läs även andra bloggares åsikter om Madonna, Billboard, The Queen of Pop, MDNA, musik, intressant?

4 svar till “Fiasko för Madonna, eller?”

  1. Sigge Latin: Håller inte alls med dig. För mig så väl investerade slantar. Det var jobbigt att vänta, men det var värt all tid. Jag är helnöjd med konserten.

  2. Nää… tanten är slut. Jag var där på ullevi och det var bortkastade pengar. Inget förband utan bara en fjant som spelade upp låtar och försökte mimma lite. Första 2/3 var plågsamt, slutet lite bättre.

  3. JontasGbg: Ur den aspekten av att det är än svårare idag att sälja album som en enhet så kanske det ändå inte är så tokiga siffror? Som du skriver så är det enstaka låtar som gäller numera och för att tjäna pengar så måste man ut och spela.

  4. Hon behöver ett bra singelsläpp för att albumet åter ska börja sälja. Men frågan är om någon säljer bra nu för tiden när det bara är enstaka låtar/singlar som gäller. Vi har börjat snuttifiera album och dessutom ser man inte omfattningen av spridning illegal väg.

Kommentarsfunktionen är stängd.