Brynäs i SM-final!

För första gången sedan 1999 så är mitt favoritlag i ishockey Brynäs i SM-final. Det är så roligt och de är så värda detta! De slog Färjestad med 4-1 i matcher och skillnaden kan förklaras i ett enda ord: HUNGER! Gävlelaget var hungrigare helt enkelt.

Färjestad hade inte en chans. 4-1 i matcher talar sitt tydliga språk.

Jag har alltid hållit på Brynäs men måste erkänna att under de senaste åren så har intresset svalnat, mycket just för att Brynäs inte varit med i toppen på så många år.

Under alla år (klubben bildades för snart 100 år sedan) så har laget aldrig spelat i en lägre serie än i den högsta. Ett par gånger har de dock varit i kvalserien, men där klarat ett nytt kontrakt vidare. De har blivit 36 säsonger i Elitserien, vilket är ett rekord som de delar med just Färjestad.

När jag var yngre så var jag en stor supporter. Jag hade både jacka, mössa, halsdukar och jag vet inte allt. Jag gjorde mig också en egen Brynäsflagga som jag tog med mig på ett par matcher. De stora fajterna då var de mot Leksand. Då var det tryck och fart! Och nu är de alltså i final igen! Fantastiskt!

Brynäs har varit svenska mästare 12 gånger genom åren. Den senaste säsongen 1998/1999. Nu är det hög tid för en ny titel!!