Madonna nummer 1!

Många hänvisar till hennes ålder och att det är otroligt att hon slår alla unga förmågor på fingrarna – fortfarande efter alla dessa år. Som om siffrorna har någon som helst betydelse för Madonna!

Vi hade också en liten diskussion på jobbet idag när det gäller artister och ålder. När det handlar om män, då pratar man aldrig om hur gammal någon är… Springsteen, McCartney och Clapton är bara några exempel. Men när det handlar om The Queen of Pop så tjafsar många hela tiden om hur gammal hon blivit, om hur patetisk hon är och att hon borde göra annat osv osv… när fan blir 62-årige Bruce Springsteen patetisk och när fan kräver ni att han ska göra något annat, ni som åldersgnäller?!

För åttonde gången så toppar hon Billboard. Hennes tolfte album MDNA har sålt i fina 359 000 första veckan (jämfört med Hard Candy från 2008 som sålde 280 000) i USA. Detta är mer än vad hennes yngre förmågor såsom Britney Spears, Lady Gaga, Rihanna och allt vad de heter har mäktat med. Nu är det bara Barbra Streisand som toppat Billboard flest gånger av alla kvinnor genom tiderna, men det står väl inte på förrän det rekordet på nio gånger även ryker så småningom.

MDNA toppade iTunes-listan i 40 länder samtidigt och hade flest förhandsbeställningar på iTunes genom alla tider med skivan.