mobilpayment Framtiden är ju här. Det man bara pratade om för 25-30 år sedan och som man inte riktigt såg skulle komma, det är verklighet nu. Vi hade ju inte ens mobiler och hade vi några så var det BARA för att ringa i dem. Då var det liksom lite svårt för oss lekmän att ens föreställa oss vad som komma skulle. Men spekulera gick ju och jag har länge tänkt på att man skulle ha någonting annat än kontanter att betala med.

Nu är vi där och jag tycker det är på tiden. Vår mobil kommer vi att använda till allt och då menar jag ALLT.

I vår så sätts ett stort projekt igång där man betalar sin mat via sin smartphone. Mobilen blir helt enkelt vår nya plånbok och vi är där NU!

Så här går det till:
Handla som vanligt i affären. Vid kassan så väljer man att betala med sin mobil. Man knappar in beloppet och sen bekräftar man köpet med en personlig kod. Efter det så dyker det upp en annan kod i din telefon, en kod som de kallar för QR-kod. Den koden läses av i kassan och beloppet dras direkt från lönekontot.

Carl Molinero Det är Swedbank som ligger i framkant med ett projekt som de kallar för ”group mobile payment”. Swedbank är ivriga och vill komma före sina konkurrenter i detta och kommer alltså att redan i vår dra igång ett pilotprojekt. Carl Molinero (bilden) som är ansvarig för hela projektet är hemlighetsfull av sig och vill just nu inte avslöja vilka matvarukedjor som banken samarbetar med, men DN Ekonomi spekulerar i att både ICA och Axfood är inblandade.

Ett sådant här pilotprojekt skulle jag absolut vilja vara med och testa. För jag har väntat på att mobilen ska bli mer som en plånbok och vad förhindrar att vi använder det mesta av betalningar genom vår smartphone? Jag är redo, är du?