Vaken mitt i natten. Ännu en gång. Men det är ok, jag tänker bättre då. Tystnaden är skön.

En sak som också blivit bättre med mig själv är mitt sätt gentemot mina medmänniskor. De som jag gillar, de talar jag verkligen om det för. De som lyfter mig och ger mig positiv energi de vill jag dra till mig. Det häftiga är också att nu när jag mår så pass bra, så känner jag sådant ganska fort. Både i det riktiga livet och därute i cybern.

Någon energi tänker jag inte längre lägga på de som bara tär på mig. Tidigare så ville jag så desperat vara på god fot med alla, även om de gjorde mig illa. Verbalt och via sitt sätt att agera. Nu går de direkt bort och det känns ok. Jag har inte längre något medkännande med de som försöker styra mig och tro att jag är precis som jag var förut. För så är det inte längre.

Mitt skal har blivit hårdare och jag bryr mig om mig själv. Hårdare på ett bra sätt där jag kan gå vidare och släppa taget gentemot de som tjafsar med mig. Det rinner liksom av mig och så har jag aldrig känt tidigare. Självrespekt tror jag också att det kallas för.

Mitt i natten så tänker jag på den chans jag nu fått. En chans som jag också själv varit med om att skapa genom att släppa på en del egosaker. Det var en person som frågade vad jag gjort och mitt svar är egentligen bara ett, hårt arbete med mig själv och hur jag ser på mig själv och att den lilla stund som jag har på jorden ska innebära skillnad, både för mig själv och de som är nära mig. Att nu äntligen kunna leva med hela mig och i grunden rent praktiskt göra det som jag alltid varit så duktig på att säga åt andra att göra. Det är nu i mig och den känslan är helt fantastisk.

Det finns många saker kvar för mig att göra. Läka relationer, slå hål på fler egosaker, fläskförminskningsprojektet, utbilda mig mer osv. Att vara här och nu och försöka se möjligheterna istället för hindren. Att hela tiden tänka på att mitt mod är lite starkare än min rädsla. Säga ja istället för nej. Det funkar äntligen för mig. Ja istället för nej när tvivlet finns där. Kasta sig ut och vara trygg i det.

Mitt i natten den 4 mars 2012.