Det är sådan fart på jobbet nu och jag älskar det! Inte en lugn stund. Det är roligt att det rör på sig. I morgon så ska jag upp till Hälsingland och Undersvik. Vi har en stiftsgård däruppe med eget nätverk, skrivare och arbetsstationer. Nu ska jag gå igenom allt och fixa till det som de har problem med. Jag sover kvar en natt och kommer hem igen på torsdag kväll.

Hoppas så på fint väder så jag kan gå där i dalgången och titta på bergen och njuta av vattnet. Bilder kommer så ni själva får se hur fint det är däruppe.

Tänk, för ett par veckor sedan så hade jag haft råångest över detta och känt “aldrig i livet”. Men nu vill jag och är nyfiken på hur de har det däruppe. Nyfikenheten är tillbaka och det är bara så häftigt! Livet är snällt emot mig och vill mig väl numera, även om vissa så kallade vänner återigen försöker rubba mitt positiva flöde. Men jag har bestämt mig för att de inte är värda att lägga krut på. De som bara försvinner utan tystnad är inte värda min uppmärksamhet.

120228_02

Idag så åt jag min sista lunch på China River på lång tid. För efter att jag skickat upp denna bloggpost så skriver jag in mig på Viktklubben. För att få koll och kontroll över kaloriintaget och med hjälp av dem tappa vikt. Nu är jag ambitiös värre och har tänkt på det mesta. För nu jävlar i min låda så ska jag ner… årets resa inleds.

120228_03

Jag passerar centralstationen flera gånger varje dag när jag jobbar. Tänkte ett tag på att det känns mer och mer som just den platsen är Uppsalas nav numera. Där liksom allt händer och när hotellet bakom är klart så lär det ju bli än mer fart och fläkt där.

Vädret var ju fint mitt på dagen. Solen sken och jag tog mig en liten promenad. Stannade på Fadimes plats och filosoferade lite. Undrar jag när de får upp skyltar och sådant? För nu finns det ingenting som visar att det just är Fadimes plats. Jag tycker ju att det är självklart, men kommunen tvekar.

 

De borde till och med ha en liten monter någonstans där som berättar om hennes livsöde och den kamp hon förde för att få leva det liv hon själv ville.

Vilar på Fadimes plats
2012-02-28

Promenad längst Fyrisån. Snart är värmen och solen på plats.

Pensionär Kroon var på besök. Vi pratade om fiske och naturupplevelser senare i vår och eftersom jag numera säger ja istället för nej så kommer jag besöka honom uppe i Hälsingland där han bor när snön är borta och solen värmer gott.

2012-02-28

Ni ser väl hur det ser ut i förorten. El blaskos och livsfarligt om man inte är med.

Måste också tacka Nordisk Film för fribiljetterna som kom idag. Frågan är ju bara vem jag ska ta med mig på visningen? Det är ett angenämt problem.

Nej, nu ska jag vägas, mätas och jag vet inte allt. Målmedvetenheten har inte varit så här stor sedan 80-talet då jag slog vad med tre polare om att gå ner ett visst antal kilon innan jul. Jag klarade av det och vann ett par tusenlappar. Nu är min morot mig själv och mitt mående. Att jag vill ta hand om mig själv igen! Jag har till och med tagit före bilder på Michelingubben för att få inspiration när det tar emot.