I New Hope Baptist Church hölls idag en begravningsceremoni för Whitney Houston i sin hemstad Newark. Hon kallades av många för ”The Voice” vilket för mig var okänt, men föga förvånande.

Houston föddes 1963 och Aretha Franklin var hennes gudmor. Hon sålde mer än 170 miljoner album. Karriären var en stor framgång från början och 1992 filmade hon ”The Bodyguard” som blev en stor framgång. ”I will always love you” är den mest kända låten och den har sålt mest av alla när det gäller kvinnliga artister. När jag lyssnar på låten idag så vill jag bara gråta, den går liksom direkt in och med tanke på vad som hänt så blir det än värre.

Gängledarna i Newark har beordrat eld upphör idag under Houstons begravningsceremoni. Varför inte under hela året för att hedra henne? Mer än 1500 fanns på plats i kyrkan.

Idag begravdes Whitney Houston

Ceremonin inleddes med att en jättekör av kvinnor och några få män i vitt sjöng gospel på ett medryckande sätt. Spridda rop av halleluja hördes.

Skärmdump från Aftonbladets webbsändning

Första talet hölls av A Curtis och sedan kom borgmästaren för Newark som jag inte uppfattade namnet på. Mycket Gud och halleluja var det. Kistan var guldfärgad med ett jättearrangemang av blommor på. Tre vakter stod framför den.

Sen tog pastor Joe A Carter till orda och efter sjöng en kvinna gospel med en text hon inte kunde utantill. När jag ser ceremonin så slås jag av vilken mentalitet de har i kyrkan. Livet måste gå vidare, sorgen blandas med hoppet och rytmerna. Whitney har det bra i himlen med Gud osv osv… pastorn pratade vidare sedan en stund.

Sen kom en mycket intensiv herre och sjöng med en intensitet jag sällan skådat. Sen höll Dianne Warwick ett fin inledning till skådisen Tyler Perry som berättade om ett möte med Whitney för 4 år sedan. De talade om tuffa saker, om Gud och hur det mötet gjorde att han kom nära både henne och hennes familj.

Kevin Costner

Gospelsångaren Bebe Winans fortsatte sedan med gråten i halsen att berätta minnen om Whitney. Han berättade så att mina tårar inte var långt borta. Dianne Warwick verkar hålla ihop hela begravningen. Biskop  TD Jakes talar sedan fint till familjen. Familjen som sitter till höger om kistan och inte bakom talarstolen som flera media påpekar. Gospelsångerskan Kim Burell sjöng och sen talade Kevin Costner (bilden) och berättade om hur mycket han tyckte om Whitney Houston. Costner höll ett fantastiskt fint tal till Whitneys ära.

Alicia Keys sjöng sedan “Send me an angel” fantastiskt vackert och berättade gråtande om hur mycket Whitney betytt för henne. Clive Davis, Whitneys producent och mentor höll sedan ett långt tal till sin adept.

Sen lämnade jag begravningsceremonin eftersom annat pockade på min uppmärksamhet… men den var fin och värdig en världsstjärna som Whitney Houston.

Efter nästan fyra timmar så bärs här kistan ut med Whitney Houstons kvarlevor.