Slog på TV:n nu på morgonkvisten och får se ett avsnitt av såpan Falcon Crest. Sitter helt fascinerad och undrar hur jag kunde fastna i den här skiten på 80-talet.

På svenska så hette serien Maktkamp på Falcon Crest. Den spelades in under 1981-1990 och sammanlagt så gjordes det 228 avsnitt. Jane Wyman var ju satkärringen Angela Channing och nu när jag tittar på hennes skådespel så är det egentligen ganska kasst. Hon känns så stapplig och uttryckslös i sin roll…

Som sagt, på 80-talet så tittade jag under några år regelbundet på detta. Det är positiva upplevelser eftersom jag under en period såg detta hemma hos en kompis och hennes familj och det blev som en veckoritual att alltid se Falcon Crest hemma hos dem. Nu efteråt så känner jag faktisk att den stunden jag var hos dem var trivsam och en stund av trygghet för mig. Vi pratade om handlingen, förfasade oss och var verkligen med i programmet allihopa.

Jane Wyman var med i alla avsnitt. Denna serie samt att hon var gift med den förre amerikanske presidenten Ronald Reagan är det hon kommer att minnas för. Hon dog 2007 90 år gammal.

Sen är det ju svårt att glömma sprätten Lance (Lorenzo Lamas), mesorna Maggie (Susan Sullivan) och Emma Channing (Margret Ladd), den elake Richard (David Selby) och smörerskan Melissa (Ana Alicia). Har säkert glömt bort någon personlighet, men dessa minns jag bäst. Visst ja, betjänten Chao Li (Chao-Li Chi 1927-2010) som också var med under hela serien får jag ju inte glömma!

Har hittat en blogg (som givetvis i dessa tider även finns på Facebook) En del av skådisarna träffades 2010 och det klippet är ganska kul att titta på. Även detta med Lorenzo Lamas (som är bra mycket snyggare idag! (:-)