Ta ner Benny Andersson

Tjurgubbe!

Feministiskt initiativs välgörare Benny Andersson vill ta ner skyltenArlanda. Han har blivit hedrad av Stockholm att finnas som porträtt på Sveriges största flygplats. Något som möter turister när de kommer till Sverige, och att få en sådan position är få svenskar förundrat.

Hans argument är tramsigt tycker jag. Han tycker att de beslutande politikerna i Stockholm ska “ta reson” eftersom beslutet att driva frågan vidare om ombygge av Slussen klubbades igenom för några dagar sedan. I demokratisk anda eftersom förslaget hade en majoritet.

Så vem är det som ska ta reson egentligen?

Gubben har ju drabbats av hybris. Fast jag tycker ju att porträttet på Andersson ska tas ner i och med hans agerande. En sådan tjurgubbe med antidemokratiska tankar ska ju inte visas upp som framstående svenskar vid Arlanda.

Läs även andra bloggares åsikter om Slussen, Benny Andersson, Arlanda, Stockholm, ombyggnad, intressant?

8 svar till “Ta ner Benny Andersson”

 1. Ärligt talat är jag som sagt inte superinsatt i Slussens tänkta framtid, men det har ju pratats och skrivits en hel del om saken – främst lokalt kanske – och det är då genom det jag snappat upp och bildat mig den åsikt jag har i frågan. Den är dock inte orubblig (som en del andra – mer viktiga för mig – åsikter jag har) så det jag reagerade på först och främst i ditt inlägg, Jerry, var att du ansåg Benny Andersson vara en tjurgubbe för att han reagerat med att inte vilja vara reklamfigur åt Stockholm. Jag förstår honom nämligen precis, om det hade gällt något jag verkligen brann för och jag hade den möjligheten att konkret visa mitt missnöje.

  Huruvida majoriteten av stockholmsborna är för nya Slussen eller inte och/eller hur länge den här processen om ombyggnation faktiskt pågått på seriös basis (knappast 25 år va …) verkar det ju råda motstridiga fakta kring, beroende på vem man ser/hör skriva/tala. 😉 Här är ett par varianter som exempel.

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/sa-fordes-politiker-och-medborgare-bakom-ljuset
  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/arkitekterna-bidrar-till-att-devalvera-demokratin

  Ps. På tal om olika uppfattningar har jag och min moderatsärbo haft rätt vilda politiska diskussioner under ett par dagar nu, men vi pussa än! hahaha 😉 Man måste inte ha likvärdiga åsikter för att kunna gilla en människa (även om det kanske underlättar). 😮 😉
  Och ja, det vore trevligt, om vi hann träffas åtminstone någon gång till i detta jordeliv! 🙂

  Kram och natti!/Tette.

 2. Problemet är att Slussen är ritad och konstruerad för ett helt annat trafikläge som inte existerar längre. Då (på 30-talet) gick all genomfartstrafik genom Slussen, men idag går den trafiken på Essingeleden. Det blir dessutom lite skrattretande med Kulturslussens kritik som går ut på att den nya Slussen är en ”motorväg rätt in i Gamla Stan” när det faktiskt är den gamla Slussen som är konstruerad som en motorväg med helt planskilda korsningar.

  Ännu mer skrattretande är det när man kritiserar nya Slussens åtta filer, när deras egna förslag har 10 filer och den nuvarande Slussen 12 filer.

  Gamla Slussen är dessutom i så dåligt skick att det rent fysiskt inte går att reparera den. Alternativet är i så fall att riva den gamla Slussen, och bygga upp en ny kopia med exakt samma problematik som inte är anpassad till dagens trafiksituation.

  Dessutom räcker inte gamla Slussen till i skyddshänseende mot stigande vattennivåer i Östersjön, vilket kan medföra saltvatteninträngning i Mälaren med påföljande problem för de cirka 2 miljoner människor som får sitt färskvatten från Mälaren. Vi har därmed inte tid att sitta och älta ombyggnationen i 20 år till.

  Det kan dessutom kanske till och med vara värt att något 1000-tal personer får sin utsikt förstörd för att skydda vattentäkten för 2 miljoner människor?!

 3. Tette: Jag är ju inte ens stockholmsbo så kanske borde jag vara tyst i frågan, men jag minns ju hur länge de har käbblat om detta och under tiden så har Slussen förfallit. Renovering är ju det minsta de kan göra… undersökningar visar ju att en majoritet av stockholmarna VILL göra om Slussen så…
  Onödigt förhastat är väl att vara väl blyg när de snackat om detta i 25 år…? Jag tycker det är dags att agera men det är vad jag tycker…
  Du är skorpion och du får nog övertyga mig än mer.. hehe…
  Vi har olika uppfattningar återigen, men skillnaden är att med dig kan man diskutera… med andra så går det inte utan vänskapen måste upphöra och så får det vara… för jag tar inte hur mycket skit som helst… hehehe…. men jag gillar ju dig… och hoppas ju att vi träffas åtminstone en gång till innan kistlocket slår igen… kram igen!

 4. Nu är jag inte så insatt i planerna med Slussen och rör mig knappt i innerstans omgivningar, men som jag har förstått det så innebär ombyggnationerna bl.a att vyn över havet blir begränsat, förutom att det kommer att kosta en nedrans massa (onödiga) pengar. Eftersom Slussen ÄR sliten och nött så är det ju självklart att en renovering är på sin plats, men måste man verkligen göra om strukturen, om nu människor tycker att allt fungerar bra som det är och dessutom är estetiskt nöjda?!?

  Den här frågan anser ju tydligen Stockholmsborna själva är av så viktig art att de menar att det borde folkomröstas om den till och med. Att då ta beslut (som inte ett smack är förgrenade över blockgränsen heller) med så liten majoritet tycker JAG personligen känns onödigt förhastat. Japp, det är min åsikt om saken. 🙂

  Och angående viljan att synas så näääeee, min skorpionegoådra sträcker sig inte till att jag skulle bortse från mina ståndpunkter till förmån för att synas. Nixpix! 😉

  Kram igen!/Tette.

 5. Tette: Men är det inte dags nu att komma till skott gällande Slussen? Det har ju stötts och blötts i så många år. En majoritet är ändå en majoritet oavsett antal röster. Det klart att människor har rätt och bör protestera, men de ska också acceptera demokratiskt fattade beslut anser jag.
  Jag tycker Andersson är skittjurig faktiskt. För en fråga så vill han detta. Står fast vid att jag tycker att han är en tjurgubbe… (;-)
  Sen älskar vi skorpioner att synas också, glöm inte det och skulle de dra upp ett porträtt på mig så skulle jag inte tacka nej…hehehe
  Kram tillbaka!

 6. Som jag förstått det så finns det ju ganska många upprörda röster kring ombyggnationsplanerna, varav många, liksom Benny, är ”kulturarbetare”. Vidare förstod jag det som, (genom lokalnyheterna i Stockholms län, där jag bor alltså), att beslutet klubbades igenom med bara 3 rösters majoritet.

  Oavsett så innebär för mig en demokrati även att människor har rätt och BÖR ta ställning, gå samman, protestera, inte ge sig utan fortsätta kämpa när man känner att något är orätt! Varför det skulle vara fel av Benny att som reaktion på hans missnöje välja att inte vilja bli ”använd” som Stockholmsreklam på Arlanda, förstår jag inte alls. De må väl få verka hur tjurigt som helst – han känner som han känner och han har valmöjligheten att på något vis konkret visa sitt missnöje. Skulle helt klart kunnat gjort likadant! (Och det tror jag gäller även dig – som den dramatiske skorpion du ändå är! hehe) 😉

  Kram!/Tette.

Kommentarsfunktionen är stängd.