Så mycket bättre – topparna!

samycketbattre2

Så mycket bättre har bara ett avsnitt kvar av årets upplaga. Då ska artisterna sjunga duett och inte solo.

Årets säsong med Eva Dahlgren, Timbuktu, Mikael Wiehe, Laleh, E-Type, Lena Philipsson och Tomas Ledin blev bättre och bättre. Den når inte upp till förra årets enorma nivå, men jag tycker gott att serien i sin helhet ändå får ett klart överbetyg.

Jag har sett framemot varje avsnitt även i år och det häftiga är att flera av artisterna har gjort minst en cover som är riktigt bra. Så nu vill jag berätta för er vilka mina musikaliska höjdpunkter var i år när stjärnorna sjöng solo.

Här kommer mina toppar:

Lena PhilipssonThe botten is nådd (länk till Spotify)
I tredje programmet så tycker jag att Lena Ph presterade bäst. Tolkningen av Timbuktus låt är finstämd och känns ärlig rakt igenom. Snyggt genomfört.

LalehPå gatan där jag bor
Åhh, vad bra Laleh gör denna Lena Ph-låt i program nummer fyra. Så innerligt och majestätiskt på något vis! En känsla som bara Laleh kan få fram.

Eva DahlgrenThis is the way
Den här tolkningen av E-Types dänga älskar jag mer och mer. Jag bara ÄLSKAR när Eva Dahlgren sjunger en upptempolåt i femte programmet. Hon gör det ju så bra och ja… jag bara älskart när hon tar i. Högsta volym ska det vara!

Mikael WieheJag ropar ditt namn (Calling your name)
Wiehe överraskar med en riktigt skön tolkning av denna E-Type låt. Han har fått till en riktigt härlig rytm i låten och det en härlig känsla.

Timbuktu

TimbuktuFlickan och kråkan
Wow! Vilken cover! Ett sound som jag bara älskar och en Jason som sjunger en hel låt alldeles helt underbart. Kan det bli bättre? Frågan är om inte detta är den bästa tolkningen av dem alla. Jag älskar den i alla fall! Och den kom i sista programmet när Wiehes låtar skulle tolkas.

Nej, varken Tomas Ledin eller E-Type finns med på min lista. En del ok covers, men inga favoriter.

4 svar till “Så mycket bättre – topparna!”

  1. Var jag än vänder blickarna så ser jag någon skriva om så mycket bättre!

    Är det bara jag som inte har någon sorts förståelse för detta program?!?!

Kommentarsfunktionen är stängd.