Foto: proacguy1 from Montréal, Canada, CC BY-SA 2.0

Madonna avslutade sin turné The Celebration Tour med en gratiskonsert i Rio de Janiero den 4 maj 2024.

På stranden i Copacabana samlades 1,6 miljoner människor för att se ”The Queen of Pop”!

Turnén som innehöll 81 shower allt som allt startade den 14 oktober 2023 i London och slutade alltså den 4 maj 2024 i Brasilien och Rio de Janeiro.

Har nu själv sett hela showen från Rio och måste säga att den var väldigt ojämn och slutet rentav katastrofalt med plågan Bitch I’m Madonnasom jag verkligen avskyr. Tur jag inte gick på konserten när hon var i Sverige. Hade blivit redigt besviken med den avslutningen.

Många klassiker var så omgjorda att jag av den anledningen hade lite svårt för dem. Svårt att säga vad jag tyckte var riktigt bra och det är väl ett betyg om något? Kanske bara det att hon gjorde en sådan här stor show en gång till? Inledningen och första akten var nog bäst. När hon dyker upp med glorian och sjunger Nothing Really Matters var ett fint moment och då rös jag en aning. Tyvärr var de stunderna sedan få och ibland kändes det bara ointressant och att hon sen i slutakten väljer att hylla Michael Jackson återigen tycker jag känns lite sådär faktiskt.

Har inte stuckit under stol med att jag tycker Madonna efter 2015 gått åt helt fel håll, både musikaliskt och den person hon vill uppfattas som och tyvärr gör inte den här konsertupplevelsen att min bild förändras. Tyvärr måste jag säga eftersom hon har betytt så mycket för mig tidigare och fortfarande gör det med de äldre låtarna.

Det är väl att hoppas för mycket att hon nu vilar upp sig efter turnén och sen sätter sig ner och skriver det som jag tycker hon är bäst på, ren och skär popmusik! Inte krånglar till det så mycket och återigen lägger till sig med pretentiösa manéer som hon inte riktigt passar i. Det blir också en sådan jakt på att vara relevant i dagens musikvärld, både till utseendet och till musiken, att det liksom bara blir FÖR mycket.

Jag kanske låter som en bakåtsträvare, men jag saknar verkligen den ”gamla” Madonna! Det är tur att musiken ändå finns kvar från den gamla goda tiden, det vill säga fram till 2015 då hon släppte ”Rebel heart”-plattan som var riktigt bra.

Se showen från Rio själv här:

Madonna i Rio 4 maj 2024