Loreen vann Eurovision Song Contest 2023! Bilder är en skärmdump från SVT.

Vilken kväll det blev! Först grill med två av mina barn samt O och sen en väldigt spännande afton framför TV-apparaten där vi tillslut, efter mycket nerver, fick se Loreen bli historisk! Tävlingen som gick i Liverpool blev väldigt spännande.

Dottern tog en festlig bild från grillningen.

Det blev som vi tippade innan, Sverige vann juryrösterna och Finland folkets röster. I och med detta blev Loreen historisk. Hon är den första kvinna att vinna Eurovision Song Contest två gånger och dessutom gick nu Sverige upp bredvid Irland med sju segrar i musiktävlingen. Så roligt.

Blev känslomässig när segern stod klar. Som hon har kämpat under flera månader att få numret perfekt och som hon har lyckats. Det var ett tag sedan som Sveriges bidrag var min favorit, men i år tycker jag vi skickade den perfekta låten ”Tattoo” och det bästa framträdandet. Så imponerad av henne och så värd är hon att vinna.

Resultatet:

Eftersom vi inte kunde rösta på Sverige var min favorit och som jag röstade på Estland. En mycket fin och känslomässig ballad av Alika med ”Bridges”. Två i sällskapet röstade på Finland och den karismatiske Käärija med ”Cha Cha Cha” och en gillade Australiens Voyager med ”Promise”.

Nästa år, när ABBA firar 50 år sedan vinsten i Brighton, går tävlingen i Sverige. Kunde inte bli bättre.

Stort grattis till Loreen!