Lunch med Clabbe på Loco 23 mars 2023.

Sitta still i båten. Räkna på det ekonomiska. Väga fram och tillbaka. Vad är mest värdefullt för mig? Avstånd eller antal kvadratmeter? Katterna och deras utrymme som vid en flytt förändras?

Som om det inte vore nog med det som pågår på mitt jobb nu, så snurrar det minst lika mycket gällande mitt boende i framtiden.

Det är inte bråttom att bestämma. Har gjort en ekonomisk kalkyl över detta och ser att under vintertid när elpriset är som högst, då är vinsten rent ekonomiskt att flytta som störst. När det blir varmare så sjunker skillnaden en del. Det ska sen ställas mot antal kvadratmeter mindre jag får, mina katters situation och resandet som då skulle övergå i promenader.

Min käre vän Clabbe ger råd och får mig att tänka ett par varv till. Det är bra och nyttigt för mig. Vi lunchar då och då och har hittat ett nytt favoritställe i The Loco på Smedsgränd i Uppsala.

Är det livskvalité att sätta sig i något så mycket mindre för en liten ekonomisk vinst varje månad? Eller ska jag söka vidare och se om det går att få mer kvadratmeter för pengarna genom en mäklare? Inväntar också yngsta sonens arbetslivsval och vill se hur det utvecklar sig framåt sommaren. I det finns också en bromskloss att avvakta eftersom han numera bor hos mig nästan hela tiden. Mina barn är det viktigaste för mig och när situationen är som den är, då är det viktigt att jag avvaktar och ser hur det blir för sonen framöver, så han inte står utan boende senare i år. Vill att han ska känna sig trygg i att det alltid finns ett rum hos mig.

På måndag ska jag få reda på hur mina arbetsuppgifter ska se ut på jobbet. Detta har inget med omorganisationen att göra, där vi fortfarande inte vet någonting, utan är en förändring som skulle ha kommit i alla fall. Detta beroende på att medarbetare slutar och nya arbetsuppgifter kommer till som stiftet måste göra. Försöker se det som spännande eftersom ”signalerna” jag fått är att detta blir så bra så för herr Olsson.

Tillit målat på en vägg. Bara titta på den och försöka ett tag till.

Ska vi bara prata minnen,
eller ska vi skapa fler?

”Börja om från noll”Peter Jöback