Började dagen med en klippning hos Cutters i Forumgallerian. Trevlig kille bakom saxen och bra pris, även om det just före mig kom två barnfamiljer precis innan mig så jag fick vänta ett tag på min tur. Bra träning för en som bara vill hetsa iväg med allting. Semestertider är det ju…

Tog pendeln till Stockholm och bestämde mig frankt att jag ska gå från centralstationen till Skogskyrkogården. Vädret var mulet men jag klarade mig från regn förutom på slutet. Hade jag vetat att det skulle bli över 21 000 steg och nästan 15 km, vete fåglarna om jag hade gått hela vägen, men nu blev det så i alla fall.

Filmade lite under dagen som nu ligger på min YouTube-kanal:

Centralstationen i Stockholm
Åt lunchsmörgås med utsikt mot Vasabron.
Stora Gråmunkegränd med Storkyrkan under renovering längst bort.

Tog en sväng genom Gamla stan och Västerlånggatan och många tyskar var det, sen mot guldbron över Slussen och via Stadsgårdsleden som gick att passera trots att det byggs och donas en del där.

Guldbron vid Slussen
Vandrade på Stadsgårdsleden och såg Gamla stan på håll.

Passerade sen förbi Fotografiska och Vikingterminalen för att sen svänga upp mot Hammarby Sjöstad (helgejul så det växt i det området, har inte varit där på flera år) och tillslut över Skanstullsbron.

Innan jag kom till Hammarby Sjöstad gick jag på Tegelviksgatan där det också var på gång en massa nya hus.

Tegelviksgatan i Stockholm med utsikt mot lyftkranar och byggen.

Hammarby Sjöstad var som sagt verkligen som en egen stad i Stockholm. Kände inte igen mig alls. Så mycket nya hus överallt och så förändrat mot förr.

Sthlm 01 stod färdigt 2020.

Såg senare någonting som stack upp i luften som jag inte kände igen. Sthlm 01 är ett kontorshöghus i nära anslutning till Hammarby Sjöstad. Huset är 28 våningar högt och färdigställdes 2020. Högst upp öppnade Sjöstaden Skybar i maj 2021.

Avicii Arena (före detta Globen)

Passerade efter detta ”gamla” Globen som stod klart 1989 (som numera heter Avicii Arena) och även förbi Tele2 Arena som invigdes 24 augusti 2013 (där Madonna fortfarande har publikrekordet från en konsert 14 november 2015 med 40 557 besökare och jag var en av dem (;-)). Måste ju nämnas i sammanhanget…

Skogskyrkogårdens blomsterhandel.

Fortsatte sedan på Arenavägen för att tillslut nå Skogskyrkogården och mosters gravplats. Hade lite sjå att hitta rätt eftersom damen i blombutiken visade mig in på en sidoingång istället för huvudingången. Men efter lite letande hittade jag rätt. Hade detta varit innan mobiltelefonen och alla de kartor man kan få fram, hade jag väl fortfarande letat.

Här vilar min moster Inger.

Satt hos Inger en stund och filosoferade och gick sedan till kusin T som bor i Gamla Enskede. På slutet var jag ganska mör, det ska erkännas men det låg ganska nära och det var så roligt att få träffa honom på tu man hand och sitta och prata om både det ena och det andra, så alla krämpor bara försvann. Det var väldigt länge sedan kände jag.

Kusin T är en av få släktingar som jag har kvar och som det dessutom känns helt naturligt att prata med om ganska djupa saker med. Tiden rann iväg och vi kom i säng sent. Fick en sovplats i ett av barnens rum (som är på semester neråt Sverige) och måste säga att jag sov ovanligt bra. Springet på nätterna för att kasta vatten förekom inte alls. Lite märkligt, men så var det.

I köket hos kusinen.

Han åkte iväg tidigt på morgonen för att jobba på det stora sjukhuset och jag fick sova ut. Sova ut och sova ut, men jag gick upp strax före 8 och drack kaffe och gjorde mig sen i ordning för hemfärd. Lite mysigt var det med knarriga golv och att få vara i ett så ombonad hem.

Sockenplan tunnelbanestation var mitt mål och tunnelbanan tog mig till T-centralen. Hade det lite svårt med människor som ”kom för nära” eller hur jag ska säga. Känner mig nästan folkskygg numera och tyckte vissa händelser var jobbiga. SJ-tåget mot Uppsala gick inte i tid och dessutom fastnade vi i Märsta för att en aggressiv person inte ville betala för sig. Polis tillkallades och jag var inte i Uppsala förrän 11! Men återigen försökte jag tänka att jag har inte bråttom inte, har ju semester. Tyckte däremot synd om andra som hade jobb att passa och som var lite frustrerade i tågvagnen.

Tog sedan Mälartåget sista biten hem och tror du inte att det var ytterligare en person som inte hade löst biljett och som började tjafsa. En del tror att det liksom bara är att åka och inte betala för sig. Som tur var hann jag stiga av innan det eskalerade.

En bra och intensiv tripp till kusinen i Stockholm. För mig var det en bra träning i att inte planera allt i detalj, utan bara köra på. För jag hade inte bestämt någonting innan vad jag skulle göra innan jag kom till kusinen. Var orolig, hade aningen ångest men jag struntade i det totalt och så bra allt gick. Dessa förbenade hjärnspöken som försöker hela tiden.

Det var så roligt att vi fick till en liten träff den här gången.