Vet inte riktigt vad det är som händer just nu i stora delar av vår värld. Det är som att vandra runt i en ny skräckfilm, en ny handling. Tidigare var det ett dödligt virus under två år som lamslog oss och nu är det ett totalt meningslöst krig mot Ukraina samt kärnvapenhot från Ryssland som skrämmer oss.

Det som pågår i Ukraina är ohyggligt. Klarar inte av att se nyheterna knappt eftersom det går rakt in i mig. Den smärta och den chock de nu upplever tack vare den ryska aggressionen. Putin har blivit galen.

Sverige är inte längre neutralt. Vi har tagit ställning för Ukraina, den fria världen och demokratin. Det innebär vissa risker, men alternativet att vara tyst eller vara medlöpare är än värre. I och med detta har vi hamnat på Rysslands fiendelista och så sent som idag försökte de återigen skrämma vårt land. Den här gången genom att kränka vårt luftrum, öster om Gotland.

Ett före och ett efter. Den 24 februari 2022 förändrades Europa och dess relation till Ryssland. När detta skrivs vet ingen hur det kommer att sluta, men farhågorna om att diktatorn inte kommer att ge sig förrän han styr över Ukraina, kosta vad det kosta vill, är det som gnager och oroar. Då sitter jag i Sverige och oroas, tänk de stackars människorna i Ukraina som måste gå igenom detta helvete! För en maktgalen diktators skull. Det är fruktansvärt det hela. Så overkligt och ovärdigt år 2022.

Må historien döma diktatorn hårt. Må de goda krafterna över vår jord få övertaget snart. Tills dess så går vi mot mörker, död och elände ett tag till. En palatsrevolution är snart enda chansen för att få slut på dödandet.

När han tagit Ukraina, vad händer sen?