Idag är det kyrkoval i Svenska kyrkan. Vid förra valet 2017 röstade drygt 19% av de som är medlemmar. Kan tyckas vara en låg siffra, men jämför man med tidigare val så var det många. Tidigare har ca 10-12% röstat. Tror att kommer man upp i liknande siffror som för fyra år sedan så får man vara nöjda.

Själv röstade jag i torsdags. Det roliga är att yngsta sonen hörde av sig till mig i fredags och ville komma hit idag enbart för att rösta. Så jag ska följa med honom till församlingshemmet som stöd. Innan det käkar vi lunch tillsammans. Kul att han vill rösta.

Öppen kyrka är det enda alternativet för mig i kyrkovalet. På lokal nivå ställer de inte upp så där fick det bli POSK (Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan). För mig är det viktigt att Svenska kyrkan består i Sverige och blir en motkraft till alla andra religiösa organisationer som är på framfart. Ett starkt Svenska kyrkan står för öppenhet, tolerans och allas lika värde.

Resonemanget att man ska gå ur Svenska kyrkan för att de samarbetar med andra religiösa organisationer ”för mycket” tycker jag är kontraproduktivt. Just att stanna kvar borgar för en stark kristenhet i vårt land. Tycker Svenska kyrkan behövs i vårt hårda klimat där de står för värden som ibland glöms bort. Svenska kyrkan finns alltid med i kriser med en öppen kyrka och en präst som har ett lyssnande öra.

Kan bli lite trött på de som hela tiden skriker att kyrkan är vänster och politiskt och att den går i islams ledband. Det enda som kan motverka detta är INTE att överge kyrkan och stå utanför och gnälla, utan stanna kvar och jobbar för det man själv tror på. Som medlem och att gå och rösta idag.