En stor och fin rosenbuske med många blommor i år.

Tanken var att åka in till jobbet på måndag, men detta har jag nu slagit ur hågen efter ett misstänkt coronafall på arbetsplatsen som visserligen ännu inte bekräftats, men som ändå får mig att bli väldigt orolig. Fortsätter att hålla mig hemma och arbeta på distans tills jag vet vad som gäller.

Kanske är det så att de flesta av oss någongång kommer att smittas, men jag tror ändå att ju längre man kan undvika att bli sjuk, ju bättre blir sjukvårdens rutiner och behandling av detta otäcka och oberäkneliga virus.

Under veckan har pionerna blommat.

Det fina vädret har gjort livet lättare. Sol och värme är som balsam för min själ och jag glömmer stundtals bort både corona och allt jobbigt som händer runtom i världen, när jag väl kommer till ro och sitter på baksidan och bara njuter.

Cykelutflykt till Fullerö hage

Ett par gånger har jag i alla fall tagit mig ut med cykeln under min semester. Vissa dagar har dock orken bara funnits för en kortare promenad. Men mitt mål är alltid att försöka göra en grej varje dag utanför hemmet. Att sitta inne hela dagar känns inte bra, även om jag inte är superaktiv när jag väl tar mig ut, men ut vill jag en liten stund varje dag.

Tvivlande är vi alla inför resten av sommaren och hösten. Vad kommer att hända med covid-19? Hur kommer det att se ut i höst? Gör Sverige rätt på lång sikt? Kommer de länder som stängt ner helt få problem nu när de sakta men säkert öppnar upp igen?

Delaktighet i livet. Ödmjukhet inför livet. Tacksamhet över att vara frisk. Sorg över alla som inte klarat sig och de som varit sjuka länge i corona. Det är tragiskt att det gått så illa i Sverige, om man jämför med våra grannländer. Men kanske är det så, att det ser helt annorlunda ut om några månader? Det kan ingen uttala sig om idag, även om det är lätt att vara frustrerad och nedstämd av hur det ser ut just nu.

Sommar med Igor för första gången.

Har beställt en liten kassettbandspelare som man kan konvertera kassettband till filer på datorn med. Vill föra över en fil som spelades in 2002 och som jag fortfarande inte orkat att lyssna ordentligt på. Det var en terapiupplevelse som jag har haft svårt att hantera, men nu känner jag mig redo att gå tillbaka och försöka bena ut vad som hände och vad allt egentligen stod för.

Igor och Maja

Katterna tycker det är för varmt just nu. De trivs bäst på nätterna ute. Äter också mindre än vanligt. Tycker deras samspel blivit bättre nu när båda är ute. De är så fina de få gånger som de är nära varanda, som på bilden ovan.