På torsdag har jag varit hemma i fyra veckor! Det otroligt hur fort tiden går! Semi-karantären ser ut att fortsätta ett bra tag till eftersom kurvorna inte vänt nedåt och smittspridningen fortfarande är stor. De pratar om platåer och att det åtminstone inte ökar, men hela tiden fylls det på med nya smittade och dödsfall dag efter dag.

Jag hoppas verkligen att Sveriges väg i det långa loppet är den minst dödliga, även om det nu inte alls ser ut som det. Frågan är ju hur det blir när de andra länderna har så pass öppet som Sverige haft hela tiden? Stiger antalet smittade och döda då i de länderna?

Smittspridningen är som sagt fortfarande stor i Sverige och fortsätter vi inte med att hålla avstånd, hålla hygienen och isolera oss så gott det går kommer det att ta fart igen och kurvorna vänder uppåt igen. Det som pågår på vissa ställen där människor samlas för umgånge idag tror jag kommer att vara förödande för hur utdraget och hur många som kommer att dö av viruset.

Region Uppsala har idag 709 registrerade fall och 64 personer har dött av viruset. 22 personer vårdas i dagsläget på intensiven. Mörkertalet på antalet smittade är enormt. I hela Sverige har 1 795 människor dött i coronaviruset (covid-19) och det känns aldrig som om det minskar. Eftersläpningar säger myndigheterna hela tiden, men när de i sig blir stora hela tiden så känns det verkligen inte som om detta är över på lång tid. [Källa: c19.se]

För det är nu det gäller att fortsätta att hålla i med social distansering, att hålla avstånd och vara rädda om varandra genom att undvika folksamlingar och isolera sig så gott det nu går. Ta hand om varandra!

Bra sidor om Corona (covid-19)
Folkhälsomyndigheten
Krisinformation.se

Dagens Nyheter liveflöde
BBC liveflöde
CNN liveflöde

Coronaviruset (covid-19) över världen (Johns Hopkins University)
Coronaviruset (covid-19) över världen (Worldometer)

Coronaviruset (covid-19) i Sverige (C19.se)
Bekräftade fall i Sverige (Folkhälsomyndigheten)