På jobbet har vi fått riktlinjer nu gällande att jobba hemifrån. De gäller fram tills den 13 april och då kommer nya ställningstaganden att ske utifrån hur det ser ut med smittspridningen i samhället. De som kan bör nu jobba hemifrån och tillhör man någon av riskgrupperna så ska man jobba hemifrån. Detta gäller de som kan jobba hemifrån, alla kan ju inte det.

Min chef ringde mig i eftermiddags och vi pratade om detta. För mig innebär detta att jag nu kommer att jobba hemifrån tillsvidare. Det var ok utifrån det läge som nu råder. För mig är det en lättnad att slippa ta mig ut och åka kollektivt samt interagera med människor på jobbet. Corona (covid-19) skrämmer mig och just att inte veta vem som kan bära på det är läskigt. Sen vill inte jag inte heller vara en del av smittkedjan om jag nu åker på detta virus.

Att isolera mig så gott det går och jobba framför datorn känns då som det bästa att göra just nu. Är väldigt glad för att inte tvingas till någonting och min tacksamhet är stor över att det går att lösa detta digitalt och att jag kan arbeta framför datorn en tid nu.

Har nu arbetat hemifrån i två dagar och det känns ok. Försöker hålla på de rutiner jag har på jobbet för att få en kontinuitet i detta. Har även idag pratat med ”mina” två samordnare (för administration och för kommunikation) och det blir både facetimemöte varje vardag med administration samt telefonmöte med kommunikation regelbundet under veckan som kommer.

En märklig tid kräver nya sätt att jobba. Fast för många är att jobba på distans en vardag. För mig något nytt och lite ovanligt. Men jag är väldigt tacksam som sagt att möjligheten nu finns när oron gnager i en att behöva vistas ute bland alltför många människor samtidigt.

En märklig tid. En dag i taget har väl aldrig varit mer aktuellt. Ta hand om varandra!