Det är svårt i dessa tider att beskriva det dagliga och den så kallade vardagen. Allt med corona (covid-19) hakar i och genomsyrar det mesta just nu. Oron gör att det är svårt att leva ett ”normalt” liv.

De gamla rosafärgade brevlådorna ska bort. I måndags (23/3) så fick vi ett postrum där alla i föreningen har fått sig ett litet fack. Just nu får jag post både i den gamla postlådan samt i facket.

Fortfarande var vi några tappra vid busshållplatsen som jobbade vidare i början på veckan. Men antalet minskar och alltfler jobbar hemifrån och de två sista dagarna i veckan har jag själv valt det alternativet. Huvudbusslinjen har dragits in och nu gäller en annan linje som fått en annan dragning för att stanna även i byn. Flera avgångar har ställts in och numera går man på vid bakdörrarna. Allt för att skydda chaufförerna från smitta.

Min arbetsgivare har hela tiden gett oss arbetstagare möjligheten att jobba hemifrån om det funkar med det vi gör så att säga. Vi har ännu inte blivit beordrade, men jag undrar om inte det kommer snart. Jag har inte känt mig sjuk och har alltså valt att åka in till jobbet de tre första dagarna denna vecka. Oron har funnits där och det har för varje dag känts allt olustigare. Nu efter gårdagens rapporter om alltfler döda och smittade väljer även jag att jobba hemifrån. Det känns i dagens läge tryggast att isolera sig nu så gott det går.

Det är en märklig tid vi lever i. 2020 känns på ett plan som ett ”förlorat” år. Mycket ställs in och många människor tvingas leva på ett helt annat sätt än tidigare. Frågan är om den linje som Sverige valt med frivillighet och väldigt få förbud för att bekämpa smittan är den bästa?

I stora delar av världen stänger de ner helt och i detta sticker Sverige ut genom att just vara försiktiga med sådana åtgärder för att försöka med frivillighet och att varje människa förstår det allvarliga läget genom eget ansvar. Det är ett högt spel och jag hoppas verkligen att det fungerar.

En dag i taget. Ta hand om varandra i denna tuffa tid.