Vi kom in på lite andra spår idag på terapin. Var tung, orolig och trött innan och än värre efteråt just för ämnena som kom upp. En del vet så väl, en annan strider för status q. Bänder och böjer. Nya infallsvinklar. Tvivlar och tåras. Får kraft och styrka.

Västerlånggatan i Gamla stan.

Det har varit blå himmel och sol i princip varje tisdag i Stockholm sen jag återupptog terapin i augusti. Underbart och otroligt skönt att vandra i sådant väder mot Skeppsbron.

Tänk vad tiden går, nu har jag snart gått hos A i 10 månader och min otålighet och frustration dämpas alltid av mina besök hos henne. Min ledsenhet och oförmåga att förstå vissa saker tas en litet steg framåt, ibland kanske så minimalt att jag inte märker det direkt, men på några veckors sikt, så ser och känner jag.

Vasagatan så fin nuförtiden.

Helgens bravader tog mer än jag vill erkänna. Kör på och vill inte känna det jobbiga som ibland tittar fram och då kan det bli bakslag. Men det finns ingen väg tillbaka till det som en gång var. Även om det tar många år till att komma över den gräns som jag strävar efter långt därbak i mitt sinne, så blir jag aldrig den Jerry jag var för några år sedan.

Centralstationen i Stockholm

Det är svårt att skriva om det som hände idag. Just för att jag själv inte riktigt vet ibland. Har en utgångspunkt (som jag försöker att inte tänka på) som blir någonting helt annat och det borde jag lärt mig. Men inte då, det gamla försöker fortfarande, den där delen som är rädd för att förändras till det bättre, som är rädd för beröring och närhet men samtidigt finns det inget annat han så innerligt längtar efter…

Vallentuna och Solgläntan i morgon med C. Då avgörs det om Igor kommer att bli polare med Maja…