Ska inte sticka under stol med att det varit en jobbig sommar. I början njurstenen och i juli Felixs bortgång. Inga roliga saker att uppleva och genom dessa upplevelser har all ork gått till att klara av detta.

Fram och tillbaka och någon slags acceptans har väl varit melodin. Överleva och göra så gott det går. Begränsad ekonomi har också gjort att de flesta resorna uteblivit. Planer har skrinnlagts på grund av att verkligheten blev en annan. Men det är bara att ta nya tag och försöka vidare. Vad är alternativet?

Det stora äppleträdet ger väldigt få äpplen i år. Stor skillnad mot förra året. Då gav jag bort kassar, i år får jag vara glad om det blir någon frukt för eget bruk.

Pionerna blommade ur för länge sedan men eftersom Maja sover under busken ibland har den fått stått kvar under sommaren.

Den stora busken vid ena grannen har däremot växt som sjuttsingen. I början av sommaren gav den vita blommor som humlorna gillade.

En gammal kompost, en trött krusbärsbuske samt en enda liten rabarberväxt. Två gånger har rabarberna plockats av i sommar och jag har försökt röjt undan så gott jag.

Den röda vinbärsbusken har givit hyfsat med bär i år. Plockar av lite då och då.

Svarta vinbär är det däremot väldigt få av.

Fortfarande väldigt grönt i min lilla trädgård. Men inte så mycket blommor nu på sensommaren. Sitter där ibland och funderar på både det ena och det andra.

C var här igår och fikade. Vi pratade mycket om boende och i det läge jag befinner mig i var hans besök väldigt viktigt för mig. Modet att ta stöd och prata med de jag litar på är stort. De är inte så många numera, men C har alltid funnits där. Okomplicerat förhållande utan konstigheter. Tänk, vi har umgåtts sedan 1983! Visst, det har varit perioder då det gått längre tid mellan gångerna vi träffats, men vi träffas ändå regelbundet. En av få och tacksamheten är stor. Med honom kan jag verkligen prata om allt.

I morgon är det jobb igen. Vardag och nystart. Idag ska jag försöka avsluta den här sommaren rent tankemässigt på ett förhoppningsfullt sätt. Vad är alternativet om man vill leva? Köra på och försöka! Om och om igen…