Madonna uppträder i Tel Aviv den 18 maj i finalen av Eurovision Song Contest. Ett smart drag. Hur många miljoner brukar titta på finalen? 180? Det är i alla fall på tiden att någonting nu händer rent musikaliskt kring henne. Vi är många som väntat länge nu på ny musik…

En ny låt ska presenteras och jag hoppas att den är poppig och funkar i detta sammanhang. Tycker att hennes rådgivare inför förra plattan ”Rebel Heart” gjorde en del misstag med låtval och i vilken ordning de skulle lanseras för oss lyssnare.

Först ut med nyheten var Haaretz och fler israelisk media hakade sedan på. Enligt Variety har hennes talesperson för dem bekräftat nyheten.

En miljardär vid namn Sylvan Adams stå för kostnaderna med motiveringen att det skulle ”se bra ut” om Madonna uppträdde i finalen efter flertalet uppmaningar att bojkotta tävlingen av andra artister:

“I believe that the performance of Madonna, accompanied by dozens of professional backup dancers, will make a significant contribution to the success of the event and the strengthening of Israel’s positive branding in the world,”

Det är ju så att har Madonna bestämt sig för någonting, då blir det så. Hon har varit i Israel vid tre tidigare tillfällen.

Du som är nyfiken på Madonnas musikkarriär, missa inte den svenskproducerade dokumentären ”Madonna – Queen of pop”. Den speglar väl hennes avtryck i musikhistorien: