180724 Morgonbus katterna

Tidig morgon med utefika på baksidan. Felix och Maja var med en stund. De var lite på busen och jagade varandra. [YouTube]

180724 Äppleträd 01

En sak förundras jag över i dessa tider då det knappt regnat sedan maj. Hur kan äppleträden på min tomt vara så gröna med rekordmånga äpplen på G?

180724 Äppleträd 02

Det är någonting som jag inte får ihop. Vart får de näringen ifrån? Har de reservdepåer lång där nere bland rötterna? För något vatten har de knappt fått denna sommar och ändå är det så mycket frukt i de båda träden, är inte det märkligt?

180724 Äppleträd 03

Mitt största äppleträd har dessutom växt på bredden så till den milda grad att den nu tynger ner häcken. Det har blivit värre och värre för varje vecka. Hur kan det komma sig, utan näring?

180724 Äppleträd 04

Ni ser ju själva. Måste ta bort en del grenar med massa frukt på för att häcken ska få luft. En del sticker även ut på den allmänna marken och det måste tas bort.

Så här har aldrig detta äppleträd vuxit som i år och det har dessutom rekordmånga äpplen på gång. Då har jag ändå bott här i 10 år och just den sommar då den knappt fått något vatten alls, då blir det rekord på alla fronter. Det är konstigt och jag hoppas att det finns någon äppleexpert därute som har ett svar? (Jag sätter på kommentarerna på detta inlägg och publicerar dig som anger ditt namn samt en fungerande e-postadress och som håller en god ton emot mig.)