Bestulen & fritt fall

KontokortTvåtusen fyrahundra fyrtiotre kronor har stulits från mitt lönekonto vid fyra tillfällen.

Kortbedrägerierna ökar kraftigt och nu har även jag drabbats av detta.

Swedbank och polisen i Uppsala har varit förstående och att både polisanmäla detta och reklamera beloppet har gått utan problem. Nu vet jag inte om jag kommer att få tillbaka mina pengar, men jag har gjort det jag kan nu.

Många människor är helt skrupelfria. Kan inte skilja på mitt eller ditt. Tar bara och struntar sen i konsekvenserna, bara de blir nöjda och tillfredsställda. Det är lite olustigt att nu själv ha blivit drabbad, även om det i mitt fall handlade om relativt låga summor.

Helgen består av träning. Måste försöka hålla matmissbruket stången, men det är svårt just nu. LCHF har fallit och jag har tappat kontrollen. Lever just nu i fritt fall och viljan finns inte där.

Andra mörka moln försöker förstöra solen som kämpar sig fram. Min strategi har blivit att slå ifrån mig och gå vidare. Inte bra i längden, men just nu är det enda vägen framåt för mig.

Man kan tro att måendet då borde vara lågt som jag vet inte vad men faktum är att det ändå känns ok. Trots stölderna och hetsätandet. Har en ro i att det ordnar sig tillslut lik förbannat.

Trevlig helg önskar jag mina läsare!

7 svar till “Bestulen & fritt fall”

 1. Tack för ditt svar! Och verkligen så otäckt det där. Och håller me.. bankerna talar inte om för oss hur många som råkar ut för det där..men tror oxå att det e ganska många. Jag använder kort enbart när jag handlar i affärer väldigt sällan på nätet.

 2. ”Maria”: Fyra uttag på mitt lönekonto där någon handlade på Microsoft Store. Nu är det ovanligt att man råkar illa ut med tanke på hur många som handlar med kort på nätet, men jag hade otur nu (det är första gången det drabbar mig). Bankerna vägrar ju att berätta hur många det är, men det är tusentals varje år som råkar ut för bedrägerier på nätet.

  Jag köpte biobiljetter med mitt kort samma dag som första stölden skedde (hos sf.se) och där tror jag att de då fick tag i mina uppgifter. Hade otur att de då precis hade koll på den sajten. Så tror jag i alla fall att det gick till. Sen handlade de fyra gånger under förra veckan innan jag hann att sätta stopp. De märkte väl att det funkade och fortsatte. Nu kommer jag att vara mer försiktig med att handla med kort på nätet. Det känns olustigt.

 3. Nej herreguud va tråkigt! Hur hände det? Och var? Så att man kan vara extra försiktig. Hur kom dom åt ditt kort? Hur hände det hela?

 4. Tofflan: Vid kan ta det när vi träffas nästa gång, om det kommer upp.
  Det är svårt att komma undan helt utan kort och jag ser det som att bli rånad på gatan. Har man otur så råkar man ut för det, precis som på nätet. Nu var det jag som hade otur och jag tror att det är svårt att helt skydda sig emot detta. Men jag känner att jag själv nu kommer att bli försiktigare med att handla på nätet med kort, den saken är klar. Kram tillbaka!

 5. En trevlig helg önskar jag dig också!

  Det var så tråkigt att läsa om stölden. Du får berätta – om du vill – vid tillfälle. Jag är ju väldigt skeptisk till att använda mitt kort, föredrar kontanter… Sånt här förändrar inte precis min inställning… Hoppas du får tillbaka pengarna!

  Kram!

Kommentarsfunktionen är stängd.