Henrik Stenson vann British Open 2016!

För första gången så har en svensk vunnit en majors i golf på herrsidan. Det är väldigt stort och på det sättet som Henrik Stenson vann British Open i golf är imponerande.

STORT GRATTIS Henrik Stenson till denna fantastiska prestation!

Henrik Stenson vinnare!

Hans fajt med Phil Mickelson var helt otrolig att beskåda. De spelade båda en nästan felfri golf på sista rundan, där Stenson var något vassare och tillslut tog hem segern. Tror aldrig jag har sett bättre spel faktiskt.

Minns när jag tittade på Jesper Parnevik för många år sedan och han var nära att vinna. Har för mig att det hände två gånger dessutom att han kom på andra plats i British Open. Så att nu få se Stenson vinna en major var STORT. Äntligen!

Stenson noterade också lägsta totalt antal slag –20 samt den första att under alla fyra rundorna gå under 70 slag sedan 70-talet om jag nu inte hörde fel i allt glädjerus.

Resultatet för de tre i topp:

1) Henrik Stenson 264 slag (68, 65, 68, 63) -20
2) Phil Mickelson, USA 267 (63, 69, 70, 65) -17
3) JB Holmes, USA 278 (70, 70, 69, 69) –6

Alla resultat här.

Det är ett stycke svensk idrottshistoria så stort att det förtjänar att ramas in och hamras upp på alla viktiga väggar runtom i landet. Och så viktigt att det bör belönas med alla priser som bara finns.

Käck på aftonblaskan tycker att Stenson nu borde få både bragdguldet och Jerringpriset och för en gång skull så kan jag bara hålla med, även om det återstår flera månader av 2016.

För vem kan toppa denna bragd och otroliga prestation av Henrik Stenson?