Eric SaadeAtt jag skulle gå igång på Eric Saade var totalt otippat och inte alls väntat.

Men när jag började lyssna på hans senaste EP “Saade” kände jag ganska direkt, att detta är ju bra. Riktigt bra.

Ja, den är helt enkelt kanoners denna EP med fem låtar och jag gillar varenda en av dem väldigt mycket. Det är gediget och han har verkligen mognat i sitt uttryck rent musikaliskt, men det finns även texter som stannar kvar hos mig.

Det är roligt att kunna konstatera att Saade verkligen växt som artist. För mig är det karaktär, mer ärlighet och en äkta känsla i det han nu framför. Snyggt jobbat av den idag 25-åriga Saade må jag säga. Gillar när artister utvecklas och utvecklas positivt i sina karriärer. Detta är ett solklart sådant fall.

How Do You Like Me Now? har en nerv som jag inte känt hos Saade tidigare. Latinostepp och dramatisk med frågan hur gillar du mig nu? Jag kan bara säga mycket bättre… (;-) Betyg: ****

Från videon "Wide Awake"
Eric Saade i videon Wide Awake som släpptes idag.

Wide Awake fortsätter i samma övertygande stil. En bra melodi som biter sig fast och en uppbyggnad till refrängen som är mycket tilltalande. Sen när Gustaf Norén sjunger refrängen lyfter låten än mer. Snygg och medryckande. [Video] Betyg: ****

Colors är en pärla. Varken mer eller mindre. Lågmäld men ändå mäktig och med någonting så ovanligt som en helhet där allt hänger ihop. Hela vägen. Så snygg med en refräng som liksom är inbakad i versen. Lågmält och med underbara ljudblippar på vägen, så intelligent. Kan bara bli högsta betyg, älskart. Betyg: *****

Darkest Hour har en andra vers som går rakt in. Första gången jag hörde den kändes det som om den talade till mig. Så naket och utan skydd. Brukar inte gilla munspel i låtar, men här passar det perfekt och precis så på rätt ställe. Fin melodi ger överbetyg. Tack, Saade för orden! Betyg: ****

Heart of a Lion
Du ser ingenting men jag ser allt… textraden fastnar hos mig. Första versen lugn och en uppbyggnad som tilltalar mig. Igen. Refrängen fastnar och jag är såld igen och tanken på ett hjärta som ett lejon vill inte heller lämna mig. Han ger mig många tankar med sin musik och det är väl också meningen? Betyg: ****

Fortsätter han så här… hmm…. då kommer han att bli en favorit hos mig. Så otippat och oväntat att han skulle leverera sådana kanonlåtar efter en tidigare karriär som inte fastnad så mycket hos mig.

Säger inte att han har varit dålig, men det har inte tilltalat mig, lite för kommersiellt eller hur jag ska uttrycka det. För mycket medveten påklistrighet för ett syfte och dessutom överpolerat för hitlistorna. Men detta har hjärta och en känsla och då fastnar det direkt hos mig.

En bra betyg är att jag hela tiden vill spela dessa fem låtar. Om och om igen…

Saade på iTunes
Saade på Spotify

Relaterat
Eric Saade hemsida
Eric Saade facebook