Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Hur ska jag ställa mig till detta? Blunda och duscha vidare bara?

De flesta av oss duschar varje dag.
Men enligt forskning är det på tok för ofta.
Varannan eller var tredje dag räcker gott.

Artikeln med namnet 4 saker som händer med kroppen om du duschar för ofta gör mig förvirrad och jag vet inte riktigt hur jag ska tänka om det som skrivs.

Jag är ingen klädsnobb, klär mig bara för att jag måste. Har heller inga utsmyckningar eller sådant för att må bättre eller tro att jag ser snyggare ut. Mina skor använder jag tills de är slut och jag tvingas att köpa nytt, likaså med jackor och dylika ting. Ja, jag är inte så noga med hur jag klär mig faktiskt, bara kläderna är tvättade och rena funkar det bra för mig.

Men jag är renlig av mig och duschar varje dag. Jag använder heller aldrig samma kläder två dagar i rad, förutom min brallor som jag kan ha i flera dagar. Men som sagt, renlighet och att inte lukta illa, det är någonting jag är känslig för och inte vill utsätta varken mig själv eller andra människor för. Att jag har taskig andedräkt, det är någonting jag lider mycket av, men för övrigt är jag ren som en nypolerad diamant. Skiner och och är så fin så… (;-)

Så denna rapport bekymrar mig en aning. Förut tvättade jag också håret varje dag, men det har jag slutat med eftersom det sliter en del på det jag har kvar. Så det blir nu varannan dag, men färre tillfällen än så, det går bara inte. Då känner jag mig som en fettklump i skallen.

Att duscha varannan eller var tredje dag, det blir svårt för mig. Jag känner mig smutsig om jag inte får duscha varje dag. Det finns tillfällen då jag kan skippa det, men då måste jag veta att jag är ledig den dagen och inte ska göra någonting. Inte möta några människor och så. Då kan jag hoppa över duschen, men inte annars,

Att inte få tvaga sig och känna sig fräsch som en nyponros, det blir svårt för mig även om det sliter på min hud och den blir torr. Har väldigt svårt för de som inte sköter sin hygien och den dagen jag börjar missköta min, då vet mina nära och kära att det är fara på torpet. Då är gubben på väg…

De fyra saker som händer med en kropp som ständigt är fräsch enligt artikeln är att den blir torr, att hormonbalansen kan rubbas av tvålar, schampon och rengöringskrämer, att det spelar ingen roll hur renlig man är, bakterier och sådant finns ändå kvar samt det sista skälet som jag inte riktigt fattar (men så är jag singel också sedan lång tid) är detta med att chansen att få ligga minskar ju renligare man är?! Que? Det ska väl i så fall vara enda skälet för mig att ändra mina rutiner.. men vem vill ha en stinkande gubbe som sällskap i sänghalmen? Det argumentet har jag svårt att ta till mig faktiskt.

Duschvattnet spolar bort så kallade feromoner, som är kemiska substanser som vi sänder ut för att andra ska kunna lukta sig till oss. What? OK att det funkade på stenåldern när man inte tvättade sig på veckor, men då var ju alla skitiga och feromonerna fick härja fritt. Men idag?

Skeptisk faktiskt… en del människor luktar gott och en del gör det inte. Många gånger beror det på vad de har för medel på kroppen. Svettdoftande personer som inte duschar på dagar har i alla fall inte varit någonting som jag gått igång på om jag säger som så. Renlighet och att dofta gott, det är någonting jag uppskattar hos andra. Vissa personer, både män och kvinnor kan ju lukta himmelskt…

Nej, jag tror jag fortsätter som jag har gjort faktiskt. Även om jag fortfarande är singel…(;-) Singel och fräsch istället för gängad och skitig…hahaha!