Tänk att kyrkan ingenting lär. Vi skriver faktiskt 2016 och nog trodde jag att sådana här bannbullor från den katolska kyrkan hörde till det förgångna, men icke.

Madonna får bannbullor

När Madonna nu ska uppträda i Singapore under sin pågående Rebel Heart-turné, så går den katolska ärkebiskopen William Goh ut och varnar för konserten eftersom delar av den smutskastar och förolämpar den kristna religionen.

Det är första gången som Madonna uppträder i Singapore.

Ärkebiskopens ord är faktisk häpnadsväckande i vissa stycken. Han påstår på fullaste allvar att vi inte har råd att vara alltför tillåtande till förmån för konstnärliga uttryck på bekostnad av respekt för religionen.

Ärkebiskopen har fått myndigheterna att agera och det kommer förekomma “begränsningar” under konserten, vad det nu kommer att betyda. Madonna har ju under tidigare turnéer haft katolska kyrkan efter sig, men det har alltid slutat med att hon struntat i deras bannbullor utan framfört sin show utan ändringar.

Lokal media påstår att Madonna inte ska utföra ett segment i showen som har med låten Holy Water att göra där dansare är utklädda till lättklädda nunnor. Det tror ju inte jag blir verklighet eftersom hon aldrig har låtit sig påverkas av kyrkan och dess moraliska pekpinnar.

Ni kan ju se själva. Här är en upptagning från konserten i Tapei, Taiwan den 6 februari 2016 där hon framför Holy Water med sina dansare:

Madonna är respektlös gentemot katolska och andra kristna symboler. Den som går på hennes konsert stödjer hennes moraliska upplösning av den katolska kristna tron dundrar ärkebiskopen vidare. Det är ett val du gör om du går, för då håller du med henne är också kontentan av hans bannbulla gentemot Madonna.Personligen så tycker jag inte att detta är någon vidare bra låt och jag gillar inte just det här numret så mycket, men att fördöma och vilja förbjuda? De som inte gillar henne, kan inte de bara gå vidare med sina liv och ignorera det hon gör? Det behöver liksom inte vara svårare än så.

Kyrkan ska alltså döma och tolka åt andra, skrämma och påverka så att folk slipper tänka själva? Är det verkligen så ärkebiskopen vill ha det?  Trots att vi skriver 2016 så finns det fortfarande rester av sådant här i den kristna kyrkan…

Försöker se det så att det är inte dåligt att Madonna fortfarande berör på ett sådant sätt att det behövs en banbulla innan hennes konsert i Singapore den 28 februari. Då är man betydelsefull även för de som inte gillar det man gör.

Tänk att det inte finns viktigare saker för en kyrka att engagera sig i…