Första dagen på det nya året var en bra dag. Utan att gå in på för många detaljer, ger nu en del av de val jag gjort sista året mig en kraft och styrka som gör mig mer lugn och trygg i mig själv. Är själv ibland förundrad över mitt tålamod utan att för den skull skryta alltför hårt. Långsiktigt arbete med sig själv fungerar, sanna mina ord (;-).

Löprundan gav nytt rekord igen. Med broddar och vinterväglag putsade jag tiden på en mil med några sekunder. Detta motionerande handlar också om idoga arbete och att nöta. Öka lite här och var, utan att ta i för hårt i början så att jag inte pallar. Tiden som jag nu har på en mil är 1.02.10 och mitt stora mål är att under året komma under en timme. Det kommer jag att fixa om kroppen får vara hel och jag fortsätter på samma tålmodiga sätt.

gasmamman2016
Alexandra Rapaport är med i C Mores svenska TV-serie Gåsmamman.

Min äldsta dotter kom igår. Jag bjöd på hemmagjord pizza och sen kollade vi på film. Vi var båda så sugna på den senaste Beck-filmen Gunvald som bara går på C More att jag nu helt plötsligt är en prenumerant på själva filmtjänsten. Det ångrar jag inte eftersom det verkar finnas många fina filmer där. Även serier, vilket vi upptäckte igår när vi såg på första avsnittet av Gåsmamman, som känns som en välgjord svensk serie. Första avsnittet gav mersmak.

Vi mös och hade en fin kväll. Det blev visst lite gotta också och finljusen tändes. Det är ju inte så ofta hon är med pappa sin en hel kväll nu när hon bor uppe i Umeå, då får man mysa till det så gott det bara går.

En bra start på det nya året. Ber för en fortsättning där jag vågar en del och landar väl i de val jag gör. Här och nu. Grubbla inte för hårt och var glad för det som är. Inte rusa, agera utan tanke och gå igång med känslorna. Mantrat här och nu verkar äntligen vara med mig även i handling och inte bara via läpparna.