Boulevard 2014Filmen Boulevard (2014) som blev en av Robin Williams sista, berörde mig väldigt mycket.

Den handlar om 60-åriga Nolan Mack som levt sitt liv på ett sätt som inte är han. Williams spelar karaktären lågmält och vissa scener går rakt in. För det finns paralleller i mitt egna liv, helt klart.

Nolan Mack är homosexuell. Han vill inte ha sex utan närhet av en man i första hand. En ung prostituerad blir hans vän eller vad man ska kalla det. Får honom att ta sista steget tillslut även om deras relation inte alls är jämställd och för dem handlar om helt olika saker. Det rör om att se den relationen och tankarna den skapar inom mig är många. Så pass ångestriden att jag skrivit ytterligare ett kapitel i min Livsbok.

 boulevard williams
Robin Williams i rollen som Nolan Mack i filmen Boulevard från 2014.

Nolan Mack berättade för sin pappa när han låg medvetslös och inför döden. Historien om när han var tolv år gammal och på semesterresa med familjen.

At first, I couldn’t figure it out. I didn’t want to. But I knew. I knew that all the wishing and praying in the world couldn’t change the fact that I was gay.

And I’m still sitting on that beach, and I’m still 12 years old, and nothing’s changed, and I’m still sorry about it.

Nolan Macks fru Joy (Kathy Baker) ville ändå fortsätta tillsammans med sin man efter “avslöjandet”. Trots skilda sovrum och egentligen skilda liv sedan många år tillbaka. Hon ville fortsätta. Tryggheten eller vad jag ska kalla det, är ibland viktigare än kärleken och möjligheten att få vara sig själv fullt ut. Man offrar en del av sig själv för att ha kvar en liten bit av trygghet. Idag kan förstå detta handlande hos många som lever kvar i döda äktenskap. För en bit trygghet och för att slippa vara ensam.

Boulevard får högt betyg av mig (7 av 10). Robin Williams spelar rollen som den längtande bankmannen Nolan Mack väldigt trovärdigt och jag vet att scenariot är verklighet för många därute.

En del sväljer hela liv i disharmoniska äktenskap, en del orkar inte bära på känslorna och lever destruktivt, några tar till och med sitt liv för att de inte klarar av självskammen och en del vågar följa sitt hjärta tillslut.