Första Advent 2015

Tiden går och flyr iväg. Fånga dagen säger de förnuftiga, fånga någonting överhuvudtaget säger jag. Det bara löper på och jag är ibland “inte med”. Fortfarande en försvarsmekanism efter alla dessa år?

Första Advent 2015

I alla fall, idag är det första advent. Har hittat gamtomten som var gömd i en tygkasse i det stora förrådet. Gick igenom från botten till topp när frustrationen steg över försvinnandet. Han är tillbaka nu i alla fall och hänger där han ska, även i år.

Första Advent 2015

Tyvärr så kommer jag inte att kunna ha någon gran i år. För när jag monterade upp plastgranen och lät den stå en stund, så var Maja där hela tiden. Hon tuggade och tuggade… trodde väl i min enfald att det skulle gå över efter en stund, men icke. Hon bara fortsatte och jag såg ingen annan utväg än att ta ner granen igen. Tråkigt, men så är det när man har skaffat sig en lekfull katta vid namn Maja aka Majsan.

Första Advent 2015

Inte ens tomten fick vara ifred för “Sisen”:

Lite rutinmässigt så åkte sen några tomtar upp, men mer än så är det inte just nu. Kanske kommer lustan tillbaka efter detta grandebacle…

Första Advent 2015

Går och handlar. Skrivit nota och det är tre saker som är viktiga. Det hjälpte inte, utan jag glömde en sak. Bedrövligt hur snurrig jag är. Regnet öser ner och jag går inte ut en gång till, så det får vara. Vet inte om det beror på min sömnbrist, men vi säger att det är så… för i morse vaknade jag vid 05-tiden och dagen har känts så låååång…

Första Advent 2015